Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с паленето?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с паленето?!

Здравейте.Става въпрос за фиат пунто 1999г-турбо дизел е.От 2 дена колата ми прави проблеми с паленето.Сутрин на студено пали от раз.Отивам на работа и след 8-9 часа престой,тръгвам да паля и да се пребирам и вувувувуву и едвам запали.Прави го 2 дена само следобед пали трудно.Колата я имам от 6 месеца.Когато я купих и направих основен ремонт.Смених динамо,свещи,нов акумулатор има,и четки на стартера.Сега отново се заформя някакъв проблем,дано не се окажат пак всички тези неща.Мнения???

Re: Проблем с паленето?!

Хриси написа:
    Здравейте.Когато я купих и направих основен ремонт.Смених динамо,свещи,нов акумулатор има,и четки на стартера.
    Не разбрах, основен ремонт правен ли е, защото изброените неща нямат нищо общо с "основен ремонт", като процедура.Да не спираш на някакви наклони през деня? Закачи я на диагностика да я прочетат.

1.9 JTD 110hp
    Ex: Fiat Marea 1,8 16v 97г. LPGi

Коментар

Re: Проблем с паленето?!

OpenGL написа:
      Хриси написа:
      Здравейте.Когато я купих и направих основен ремонт.Смених динамо,свещи,нов акумулатор има,и четки на стартера.
      Не разбрах, основен ремонт правен ли е, защото изброените неща нямат нищо общо с "основен ремонт", като процедура.Да не спираш на някакви наклони през деня? Закачи я на диагностика да я прочетат.
      Диагностика на този мотор?!?Не и компютърна.Иначе всяко търсене на проблем се нарича така.Аз първо бих махнал имобилайзера и чак тогава да се ровичкам.Поздрави!

Коментар

Кой мотор ? Пунто 1999, дизел с турбо. Аз залагам на този моторhttp://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=6988Ти кой мислиш, че кара колежката ?

1.9 JTD 110hp

Коментар

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=6996Това е моя мотор.Имобилайзера е махнат,не е от него проблема.Под основен ремонт имах в предвид изброените неща-динамо,четки на стартера,и свещи.Извинявам се ако аз не съм се изразила правилно.Колата не я спирам под наклони,а на равно място.

Коментар

Хриси написа:
            http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=6996 Това е моя мотор.
            Година на пускане в производство 1994 г.Година на спиране от производство 1997 г.Ти казваш, че твоята кола е 1999 г. Къде е грешката ?

1.9 JTD 110hp

Коментар

Да ти кажа и аз си помислих точно за 1.7 тдПосле загледах годината.Акумулатор,стартер,подгрев.Това е болката на стария дизел.Успех!

Коментар

1,7тд 1999г е

Коментар

Хриси написа:
                  1,7тд 1999г е
                  Е значи, не е посоченият от теб в Ауто- дата. Там пише, че 97 е спрян от производство.

Коментар

не си ли виждал,че не всичко в аутодатата е точно.модела на автомобила е 93-99г.ами логично,че си слагат същия мотор,то няма друг.jtd-то се монтира на пунто2

Коментар

Днес за закарах на сервиз.Оказа се 1 изгоряла свещ и малко вода в горивния филтър.Реших и него да сменя макар,че не е време още за смяна,защото имам още 3000км докато дойде време за смяна на масло и филтри.

Коментар

Ако с 3 изправни свещи не може да запали не е добре и ти казваш че сутрин пали.Според мен не е от свеща.Колкото до филтъра може да е от него защото вечер се избистря нафтата и сутрин затова пали,а през деня се разбърква кашата във филтъра.Това са мои мнения.Успех.
                        STILO-2003-115 HP-JTD Power
                        Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

Working...
                        X