Ръководство - как правилно да си почистим дебитомера >http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=102953
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
fiat bravo 1.9 jtd-въпрос относно мощност при високи обороти
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Не занм как да ти го обясня, но почистването на дебитомера е повече от елементарно. Вадиш една букса, развиваш 2 скоби, вадиш дебитомера, купуваш спрей за почистване на дебитомери ако намериш на Protec големия флакон 500мл. ще е най-добре и пръскаш върху сензора на дебитомера докато жичката стане лъскава като никел. После по обратния ред сглобяваш. Ако и това не можеш ела до София, безплатно ще ти го почистя само си донеси спрей или 15-20лв.FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.
Коментар
-
jbiznesa написа:благодаря колега,ако има някой от пловдив желаещ да пише...само желание се иска04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:jbiznesa написа:благодаря колега,ако има някой от пловдив желаещ да пише...само желание се иска
Коментар
-
Доста време карах с откачен дебитомер /в авариен режим/, със стария, че даже и с откачен колата я нямаше никаква във високите обороти. До 3000 се усещаше някакво дърпане и после равна черта. Днес си взех втора употреба за 30 кинта от една Мареа, номера не му е баш същия, стария беше F00C2G2030, сегашния е F00C2G2063, но пък разбрах че досега съм карал половин кола! Та като казваш, че си хакерче и си по софтуера, а не по хардуера. Вземи си поръчай един кабел от Aliexpress за 6-7 долара, свали си Multiecuscan и като си готов, драсни един ред да ти каже някой кои параметри да гледаш, че да разбереш дали ти е заминал стария и евентуална ако си вземеш втора ръка. Как да го тестваш дали бачка добре.Fiat Bravo JTD '99
Коментар
-
Аз залагам на водната помпа , но може да не е и нито едно от двете.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
jbiznesa написа:още един въпрос ако може с бърз отговорза смяна ми е термостата.водната помпа не е сменяна най вероятно.аз не я смених като я обслужвах.утре ще я карам в бокса.трява да сменя едно от двете кое е по добре.губи ми антифриз колата и си мисля че проблема е някъде там.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Аз явно не съм за тая планета. Пича се занимавал с компютри, а не знае как да пусне компютъра да отвори този много-добър форум и да разбере как работи търсачката и да види колко полезни теми има за дебитомери, за ЕГР-и, за катализатори, за диагностичен софтуер и така нататък. А вие му обеснявате да си поръча от китай кабел, че да си тегли ФЕС, че да го плаща, че да го хаква(ако евентуално колата му не се потдържа в безплатната версия). Абе колега, цялото ми уважение ама вземи си плати 30 лева на някой сервиз да ти закачи колата и да види кво и има. Хората тука са ти изписали 3 страници кво да правиш, че даже и тема с картинки са ти пратили и ти пак неможеш. Много ми е чудно, не можеш да отвиеш 2 болтчечта на дебитомера, а как подяволите отваряш лаптоп HP за да му изчистиш радиатора на вентилатора.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар