Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

fiat bravo 1.9 jtd-въпрос относно мощност при високи обороти

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ръководство - как правилно да си почистим дебитомера >http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=102953
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

колега това съм го чел,няма да се справя...толкова ли няма кой да ми помогне

Коментар

Не занм как да ти го обясня, но почистването на дебитомера е повече от елементарно. Вадиш една букса, развиваш 2 скоби, вадиш дебитомера, купуваш спрей за почистване на дебитомери ако намериш на Protec големия флакон 500мл. ще е най-добре и пръскаш върху сензора на дебитомера докато жичката стане лъскава като никел. После по обратния ред сглобяваш. Ако и това не можеш ела до София, безплатно ще ти го почистя само си донеси спрей или 15-20лв.
        FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

благодаря колега,ако има някой от пловдив желаещ да пише...само желание се иска

Коментар

jbiznesa написа:
            хаха, желание се искало ?!? Том Сойер ли е насреща ? Пич ти с какво се занимаваш, че не можеш да отвиеш два винта и да напръскаш със спрей ? Или за тези работи си има хора ?!?
            04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
              jbiznesa написа:
              хаха, желание се искало ?!? Том Сойер ли е насреща ? Пич ти с какво се занимаваш, че не можеш да отвиеш два винта и да напръскаш със спрей ? Или за тези работи си има хора ?!?
              ами занимавам се с компютри, там мога и урок да изнеса, но имам кола от 6 месеца и даже незнам къде е е дебитомера.как според теб да го почистя..аре стига с такива коментари.благодаря на всички за помоща.намерих човек.успех.ще пиша при някво развитие

Коментар

Лесно е ,сваляш го(джаджата с кабелите между въздушния филтър и колекторите),вземаш контакт спрей(10-15 лв) и пръскаш обилно без да пипаш.Правих го на ситроен ц3
                FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Доста време карах с откачен дебитомер /в авариен режим/, със стария, че даже и с откачен колата я нямаше никаква във високите обороти. До 3000 се усещаше някакво дърпане и после равна черта. Днес си взех втора употреба за 30 кинта от една Мареа, номера не му е баш същия, стария беше F00C2G2030, сегашния е F00C2G2063, но пък разбрах че досега съм карал половин кола! Та като казваш, че си хакерче и си по софтуера, а не по хардуера. Вземи си поръчай един кабел от Aliexpress за 6-7 долара, свали си Multiecuscan и като си готов, драсни един ред да ти каже някой кои параметри да гледаш, че да разбереш дали ти е заминал стария и евентуална ако си вземеш втора ръка. Как да го тестваш дали бачка добре.
                  Fiat Bravo JTD '99

Коментар

още един въпрос ако може с бърз отговорза смяна ми е термостата.водната помпа не е сменяна най вероятно.аз не я смених като я обслужвах.утре ще я карам в бокса.трява да сменя едно от двете кое е по добре.губи ми антифриз колата и си мисля че проблема е някъде там.

Коментар

Аз залагам на водната помпа , но може да не е и нито едно от двете.
                      Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                      Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

няма течове по маркучи и радиатори.проверено е

Коментар

jbiznesa написа:
                          още един въпрос ако може с бърз отговорза смяна ми е термостата.водната помпа не е сменяна най вероятно.аз не я смених като я обслужвах.утре ще я карам в бокса.трява да сменя едно от двете кое е по добре.губи ми антифриз колата и си мисля че проблема е някъде там.
                          Много ултимативно колега. :P Това не е блиц турнир по шах. Тук има момчета, които разбират и ще ти дадат ценен съвет, но не вярвам на така поставен въпрос някой да вземе питането ти присърце. И друго: щом наистина си компютърен спец, всички проблеми на тези коли ПЪРВО се диагностират със софтуер. Иначе по твоето питане. Антифриз може да губиш от всякъде. Щом радиаторът, връзките и маркучите са проверени следващия заподозрян би трябвало да е водната помпа. Шибаното при нея е, че трудът за подмяната и е, като за смяна на ангренажен ремък.
                          A17DTС/S
                          Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

усетих че смяната е като за агренаж...мерси ще сменя водната а то ще си покаже

Коментар

смених водната помпа..сега ще видим дали ще губи антифриз

Коментар

Аз явно не съм за тая планета. Пича се занимавал с компютри, а не знае как да пусне компютъра да отвори този много-добър форум и да разбере как работи търсачката и да види колко полезни теми има за дебитомери, за ЕГР-и, за катализатори, за диагностичен софтуер и така нататък. А вие му обеснявате да си поръча от китай кабел, че да си тегли ФЕС, че да го плаща, че да го хаква(ако евентуално колата му не се потдържа в безплатната версия). Абе колега, цялото ми уважение ама вземи си плати 30 лева на някой сервиз да ти закачи колата и да види кво и има. Хората тука са ти изписали 3 страници кво да правиш, че даже и тема с картинки са ти пратили и ти пак неможеш. Много ми е чудно, не можеш да отвиеш 2 болтчечта на дебитомера, а как подяволите отваряш лаптоп HP за да му изчистиш радиатора на вентилатора.
                                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Working...
                                X