Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

fiat bravo 1.9 jtd-въпрос относно мощност при високи обороти

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

fiat bravo 1.9 jtd-въпрос относно мощност при високи обороти

Здравейте колеги имам въпросната кола от 6 месеца и като цяло съм доволен, но от известно време ми се струва че във високите обороти някак си не е толкова пъргава както преди/говоря основно за 1 и 2 ра скорост/там е по чувствително, някъде след 3000 оборота качва бързо до 4500 но повече на звук от колкото на вървеж.някак си педала на газта не е толкова чувствителен, незнам дали си въобразявам.на 2 ра при газ до дупка до 4200 оборота вдига 60-65 км.незнам дали е нормално.Въпроса ми е освен мнения някой от пловдив дали разбира и може да я види...от прочит ми стана ясно че може да е дебитомер/за почистване/, турбо пътища, някви клапани на турбо, маркуч и т.н а може и да не е това.моля за помощ и компетентни мнения.П.П. и да ми обясните нещо за правене не разбирам нищо още, да в сервиз е решението но там действат кардинално и олекваш с пари а понякога проблема не е оправен

да кажем,че е от дебитомер,ама всичко си иска хубава диагностика

Коментар

Хубава диагностика?

Коментар

Да не ти буксува съединителя. Така както го обясняваш, че качва бързо обороти, а скоростта е по-ниска...за мен това е най вероятно по направеното ти описание.
        Ситроен Ксантия HDI-110 +++
        Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
        Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

Ами незнам дали буксува не съм сигурен кое как работи.при всички положения не тресе.чувал съм че и не вървеж може да е следствие на съединител

Коментар

Как ги карате тия дизели на 4 200 оборота? Иначе направи диагностика и пробвай дали не ти буксува съединителя!

Коментар

Що да не ги караме до 4000об. то по-здрав от тоя мотор няма :ДПо принцип сутринта пробвах бравото на 2-ра около 70 направи около 4000 об.
              FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

На 4000 им дават максималната мощност ЕГР - Затапен ли е?Дебитомер - Покарай с откачена букса и виж дали ще се подобри значително вървежаСъединител
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Макс въртящ момент достига при 1500 оборота заводско...

Коментар

така като слушам колегата че е вдигнал 70 на 2 ра значи и мойта е така...незнам дали да не съм свикнал и да се заблуждавам..все пак ще ида на диагностика.този Жоро от Пловдив където го хвалят прави ли въпросната диагностика.

Коментар

Bane написа:
                      Малко бъркаш понятията мощност/въртящ момент При 1500 оборота дори не се върти турбото...Ето една принципна графика и спирам със спама>jbiznesa, ако имаш лаптоп/смартфон, защо направо не си купиш модулче за диагностика, програмата е безплатна?
                      "Без сърца, сме просто машини"
                      Toyota Prius 1.5 Hybrid
                      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

а възможно ли е гумите да играят роля...например с малък грайфер и изтрити по краищата незнайно как..така я купих

Коментар

абе,човек,ти си за бензинов мотор,не си за дизелов.без обида ,ама за да караш такъв мотор трябва да знаеш къде му е въртящия момент и на какви обороти му е макс.мощност.твоето каране не е за дизелов мотор,явно просто нямаш усет.извинявай за което.

Коментар

Абе спам си е ама и аз да си кажа.Бензиновите мотори са къде по-ощетени от към въртящ момент и по-точно диапазона в който го развиват и подържат.Това обаче не ни пречи да си ги режем до червенето на обортомера и тогава да сменяме предавка.Лично аз често си пържа бабичката по светофарите.Същото е и със дизелите.Стига с тия коментари че трябва да се карат едва ли не на 2-2500.Щом конструктора го е направил да е възможно,значи е така и това е безопасно за мотора.Изобщо не се притеснявайте да вкарвате мотора в червното!Ако трябва да НЕ го може и е опасно,други хора са щели да вземат мерки за това.Поздрави!

Коментар

M5kov написа:
                              Bane написа:
                              Малко бъркаш понятията мощност/въртящ момент При 1500 оборота дори не се върти турбото...Ето една принципна графика и спирам със спама>jbiznesa, ако имаш лаптоп/смартфон, защо направо не си купиш модулче за диагностика, програмата е безплатна?
                              Той, че се е объркал - объркал се, ама и ти че си на всяка манджа мерудия .... турбото се върти ПОСТОЯННО.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X