Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно Log на дебитомер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно Log на дебитомер

Здравейте, колеги. Опитах се да направя лог на дебитомера, ако може някой да го погледне и да каже дали е правилно направен и дали работи коректно дебитомера. Защото имам съмнения че не е наред?
    Прикачени файлове
    FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Изкарай буксата на дебитомера, ако върви по същия начин или по-добре си за нов.

Коментар

Данните не ми се струват коректни, с какво прави диагностиката?Можеш ли да качиш един скрийншот на съдържанието на документа, че може и проблема да е в моя ексел...Излизат ми някакви хиляди навсякъде :/Най-общо, следи волтажа на дебитомера:Ако при много високи обороти показва над 4 волта, значи е ОК.Ако показва 3+ значи работи, но иска чистене.Ако е забил на ~2V и не реагира при различни обороти, значи е мъртвец Това с откачането на буксата работи само, ако дебитомера е тотално заминал, в другите случаи вървежа ще е по-зле.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Лог-а е правен със MultiEcuScan на 3-та от 1500 до 4400 оборота, дебитомера е чистен преди 2 месеца защото никога преди това не беше чистен, разлика не усетих. Винаги ми се е струвала малко мудна колата, но може да се заблуждавам.
        Прикачени файлове

Коментар

При мен е бил проблема, сори Волтажа е добър, но входящия въздух много се различава от желания.Като задържиш газта на някакви обороти (на място), или на празен ход, стойностите доближават ли се?Огледай за спуквания маркуча от дебитомера до турбото, често дефектира.
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Скоро сменях маркуча на входящия колектор към интеркулера заради малко спукване и колата се посъживи, на буустметъра ми прави около 0,9-1 бар. и си мисля че нямам повече дупки по системата.

Коментар

На кое скорост е лога и педала докрай ли е натиснат?Мисля, че имаш нужда от чистене на дебитомера. При мен на такива обороти стига около 4,5 волта.
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

ЕГР-а предполагам е запушен?
                Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

EGR- системата отдавна е отстранена въпреки че работеше, просто като погледнах какво е в колектора лошо ми стана...Относно въпроса ми за лога на дебитомера получих отговор от колега- Дебитомера е ОК.

Коментар

Working...
                  X