Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Крома Д 2006 - 2010 г. Моля за съвети?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Крома Д 2006 - 2010 г. Моля за съвети?

Колеги, имам Брава 1.9Д, но вече е пълнолетна. Бих искал да я сменя с Крома, но цените ми се виждат съмнително ниски.Има ли проблем с Крома на дизел? 2006 г. - 6000 лв, 2010 г. - 10 000 лв. добра цена ли е?Благодаря предварително!
    vardenski@gmail.com

Че защо да ти се виждат ниски за 10 годишна кола? Ако искаш, дай повече. Тези цени са средни за годините и модела. Съвет - гледай да са с два ключа поне.
    Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

още един съвет-да не е автомат

Коментар

ivel написа:
        още един съвет-да не е автомат
        Защо?
        207 тиква автомат
        новокромаджия 2.4 печка

Коментар

кола

Щото няма кой да ги ремонтира ако недайси боже нещо стане Гледаш окачването да е наред- ако може да е пробва
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

По твоята логика автоматици не трябва да се купуват, защото няма кой да ги ремонтира, независимо от марката. Аз обаче тълкувам съвета на колегата, като мнение за конкретния модел. Просто ми е любопитно.
            207 тиква автомат
            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

кола

Автоматите не се развалят много често но ако стане нещо почват да се дават едни пари а ефект няма Та за едно Пунто от 1997 с /автоматична скоростна / е проблем ремонта
              КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
              Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
              http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Благодаря Ви! Значи ламбда сонди, съединител, помпи разни и др са без фабрични и чести недостатъци.
                vardenski@gmail.com

Коментар

всяка втора крома е с проблем в автоматика,независимо какъв.дори по-новите мерцедеси пищят от тези автомати.това дали трябва или не трябва някой си да кара автомат си е лично негово решение.ние тук просто казваме кое ще е по-добре за купувача,а това НЕ е автомата,пък и то на кромата

Коментар

Аз не разбрах какво е общото между Крома и Мерцедес, но щом казваш... :D
                    207 тиква автомат
                    новокромаджия 2.4 печка

Коментар

Здравейте, колеги!И аз съм се насиочил към Фиат Крома II 2008-2010. След като попрочетох и поразпитах тук там се отказах от автоматик и съм се насочил към ръчни скорости, но за момента няма на пазара или поне аз не мога да намеря подходящата за мен. Искаше ми се да има поне навигация, адаптивни светлини, парктроник и други глеозтии, но при моделите с ръчни скорости май не е често срещано. Затова съм решил да направя компромис и евентуално да си сложа допълнително някои от изброените.Имам няколко въпроса:Ако продавача се навие, знаете ли някой който може да дайде на място, с необходимия софтуер и там каквото трябва, и да закачи Кромата за диагностика?Също един продавач ми каза, че ако искам може да се проверят реални ли са километрите във Фиат, не разбрах как става номера, ако може някой да разясни?Къде мога да си сложа навигация, да ми я свържат с копчетата на волана и всичко друго необходимо?Ако може някой да отговори и да даде насоки какво да гледам при избора ще бъда много благодарен Поздрави
                      Fiat Croma 1.9 16V MJet

Коментар

общото между крома автоматик и мерцедес авртомат е именно автомата и именно той дава проблеми.посочил съм ти ,че дори и мерцедеса страда.

Коментар

valtera_ написа:
                          Здравейте, колеги!И аз съм се насиочил към Фиат Крома II 2008-2010. След като попрочетох и поразпитах тук там се отказах от автоматик и съм се насочил към ръчни скорости, но за момента няма на пазара или поне аз не мога да намеря подходящата за мен. Искаше ми се да има поне навигация, адаптивни светлини, парктроник и други глеозтии, но при моделите с ръчни скорости май не е често срещано. Затова съм решил да направя компромис и евентуално да си сложа допълнително някои от изброените.Имам няколко въпроса:Ако продавача се навие, знаете ли някой който може да дайде на място, с необходимия софтуер и там каквото трябва, и да закачи Кромата за диагностика?Също един продавач ми каза, че ако искам може да се проверят реални ли са километрите във Фиат, не разбрах как става номера, ако може някой да разясни?Къде мога да си сложа навигация, да ми я свържат с копчетата на волана и всичко друго необходимо?Ако може някой да отговори и да даде насоки какво да гледам при избора ще бъда много благодарен Поздрави
                          Привет колега.Успех с търсенето. Най-добрият вариант е да се прежалят стотина лв. за платформа ( ако прадавача е в София) за да се закара в някой от проверените форумни сервизи за обстоен преглед, преди покупката. Ако много много се дърпа продавача, варианта да има скрит проблем е доста голям. Все пак мисля, че всеки от форумните сервизи (Лисан сервиз, Екстрийм сервиз, Вентура гараж), няма да ти откаже да дайдат на място и направят проверка. Мисля, че колегата BO, също има техниката за това нещо. Относно реалните км. - може да се провери, макар и трудно. Може да се провери дали някога е нулиран км - ако е, тогава нещата са по-сложни. Ако има сервизна история колата само в оторизирани на Фиат сервизи, може да се направи засечка през официалното представителство.

Коментар

ivel написа:
                            общото между крома автоматик и мерцедес авртомат е именно автомата и именно той дава проблеми.посочил съм ти ,че дори и мерцедеса страда.
                            Демек, никога да не си купуваме автоматици, щото страдат, независимо от марката? Баси, цял живот карам само автомати и да не го забележа? :D
                            207 тиква автомат
                            новокромаджия 2.4 печка

Коментар

sasho_n2 написа:
                              Привет колега.Успех с търсенето. Най-добрият вариант е да се прежалят стотина лв. за платформа ( ако прадавача е в София) за да се закара в някой от проверените форумни сервизи за обстоен преглед, преди покупката. Ако много много се дърпа продавача, варианта да има скрит проблем е доста голям. Все пак мисля, че всеки от форумните сервизи (Лисан сервиз, Екстрийм сервиз, Вентура гараж), няма да ти откаже да дайдат на място и направят проверка. Мисля, че колегата BO, също има техниката за това нещо. Относно реалните км. - може да се провери, макар и трудно. Може да се провери дали някога е нулиран км - ако е, тогава нещата са по-сложни. Ако има сервизна история колата само в оторизирани на Фиат сервизи, може да се направи засечка през официалното представителство.
                              Благодаря за отговорите и съветите, колега.Може ли само да ми кажеш какво точно се прави, за да се проверят километрите в официалното представителство на Фиат?
                              Fiat Croma 1.9 16V MJet

Коментар

Working...
                              X