Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Stilo JTD - мнения относно избора на двигател?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stilo JTD - мнения относно избора на двигател?

Здравейте колеги, един приятел си е харесал Стило за следваща кола и тъй като иска да е по-нова година вариантите са само 2.4 или JTD моторите. Убедих го че дизела по си заслужава, но сега ни остава дилемата кой точно двигател е най-сполучлив. За момента имаме няколко варианта с 140 коня двигателя. Гледахме и 115 но те са по-стара година, а 80 коня си е куц кон Ако има някой да даде мнение за този двигател като цяло какво трябва да се гледа при покупката и къде могат да се очакват проблеми и приблизителни цени за отстраняването им евентуално ще бъда много благодарен.
    Fiat Bravo JTD '99

Има и 1.6 мотор - Фиатския, с проблемния комп или след 2004/5 - Опелския мотор с електроника.Ако 140 коньовия е без ДПФ, става, 115 също е хубав.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

И 115 коня стават, стига да попадне на читава кола. С чип може да си я докара до 140 и нагоре. Едва ли може да се установят проблемите, ако ги има, само с един оглед, но задължително се гледа външния вид, после вътрешния, таблото, двигателя... и т. н.Ако аз сега трябва да си купувам кола и по-точно стило, щях да направя следното:Оглед отвън - да няма нещо, което да ме дразни - джанти, гуми, антена.Оглед отвътре - скъсано и протрито, колани, подлакътници, радиото!Двигател - студен да пали от раз и да работи равномерно, течове, корите да са налични. Да пали от раз и когато е загрял и да не пуши подозрително.Електрика - всички лампи по таблото да реагират и да работят. Фарове, габарити, чистачки и пръскалките към тях. Ако пък и работят моторчетата на фаровете, направо бинго!Ходова част - хлопане, тракане, скърцане, стържене, друсане... Ако няма - добре, ако има - колкото по-малко, толкова по-добре.Всичко друго си е текущо обслужване Сега ще кажат, че трябва и диагностика. Може, ама какво от това? Ако има проблеми, ще ги оправи ли? Диагностиката ти е в помощ само ако си поддържаш колата и се грижиш за нея.
      Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

M5kov написа:
        Има и 1.6 мотор - Фиатския, с проблемния комп или след 2004/5 - Опелския мотор с електроника.Ако 140 коньовия е без ДПФ, става, 115 също е хубав.
        140 коня е без DPF филтър, така ли? Ако е така е супер.
        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

До колкото четох, при Алфите, 140 коньовия няма, в 150 го слагат.За Стило нямам идея.
          "Без сърца, сме просто машини"
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

dabadaba написа:
            И 115 коня стават, стига да попадне на читава кола. С чип може да си я докара до 140 и нагоре. Едва ли може да се установят проблемите, ако ги има, само с един оглед, но задължително се гледа външния вид, после вътрешния, таблото, двигателя... и т. н.Ако аз сега трябва да си купувам кола и по-точно стило, щях да направя следното:Оглед отвън - да няма нещо, което да ме дразни - джанти, гуми, антена.Оглед отвътре - скъсано и протрито, колани, подлакътници, радиото!Двигател - студен да пали от раз и да работи равномерно, течове, корите да са налични. Да пали от раз и когато е загрял и да не пуши подозрително.Електрика - всички лампи по таблото да реагират и да работят. Фарове, габарити, чистачки и пръскалките към тях. Ако пък и работят моторчетата на фаровете, направо бинго!Ходова част - хлопане, тракане, скърцане, стържене, друсане... Ако няма - добре, ако има - колкото по-малко, толкова по-добре.Всичко друго си е текущо обслужване Сега ще кажат, че трябва и диагностика. Може, ама какво от това? Ако има проблеми, ще ги оправи ли? Диагностиката ти е в помощ само ако си поддържаш колата и се грижиш за нея.
            Уххх, с тези изисквания, няма да намериш , поне не и нов внос.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Лично аз съм доволен от моето 1,9 жтд с малкото коне.

Коментар

Засега това ни хвана окото http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...5&slink=9z7ragОсновно питането ми е за двигателя, другите неща са ясни, окачване дръжки, ламарини и т.н. при всички са еднакви.
                Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Колега аз карам 115 окнчета jtd и нямам оплакване за сега. Върви много, харчи доволно, даже ако я кроткам доста ми пада разхода.

Коментар

jenti написа:
                    Засега това ни хвана окото http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...5&slink=9z7ragОсновно питането ми е за двигателя, другите неща са ясни, окачване дръжки, ламарини и т.н. при всички са еднакви.
                    А защо не скочиш директно на АР 147 за тези пари?
                    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Въпрос на избор, но алфата е по ниска и по неудобна - поне на мен ми се струва така, щото и такава съм карал. А стило, черно, с теглич и две врати... не ми се връзва нещо. Никога повече кола "стани да седна", освен ако не е нещо спортно и отзад да има място само за чантите - не да ми се прави на петместна... а и да имам много време и да се чудя какво да го правя.
                      Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!

Коментар

Колата не е за мен, а за приятел. Той това си е харесал, а и аз възприемам Стило само с две врати. Аз също карам двуврата кола, за мен врата си има пък другите да се оправят, който не му изнася да не се качва Иначе за Алфата също ми харесва, но пак казвам излизаме от темата колеги. Въпроса ми е само относно избора на двигател. Лоши и добри страни, 115 или 140 коня?
                        Fiat Bravo JTD '99

Коментар

jenti написа:
                          Лоши и добри страни, 115 или 140 коня?
                          115 - по икономичен (градско), по-слаб маховик.140 - по пъргав, по-здрав маховик и съединител, по-висок данък. Мисля, че при Стило има и 150к.с. т.е. по-новия мжет с по-високото налягане и пак без ДПФ.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                            jenti написа:
                            Лоши и добри страни, 115 или 140 коня?
                            115 - по икономичен (градско), по-слаб маховик.140 - по пъргав, по-здрав маховик и съединител, по-висок данък. Мисля, че при Стило има и 150к.с. т.е. по-новия мжет с по-високото налягане и пак без ДПФ.
                            . Жив и здрав да си emzo, това питах!А 140 коня имат ли ДПФ или са без?
                            Fiat Bravo JTD '99

Коментар

Нямат.При 140 и 150к.с. използват същия съединител като при алфа.140 са по-разпространени. Няма смисъл да дебне за 150к.с.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X