Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с мощноста и придърпване - Croma 1.9 mJet - РЕШЕН

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с мощноста и придърпване - Croma 1.9 mJet - РЕШЕН

Здравейте,От няколко дена карам въпросната Крома от подписа ми. Много приятен автомобил, но явно си има и своите забелешки и нужда от съеотвтните интервенции.На загрял автомат (каране, пържене, пак каране, пак пържене по магистралата) на 3, 4 & 5та след минаване на 2000 оборота започва да прихълца.. Въпросното хълцене го прави само при ускорение. Това не го прави в началото или на кратки пробези. Тези дни планирам обслужване на автомата - масла филтри и т.н. Бих помолил някой изживял такива негативи да сподели личния си опит и как да съчетая обслужването, диагностицирането и евентуалния ремонт?За сефте карам и поддържам автомат и съм малко в небрано лозе.Поздрави и безаварийниМладен
    Fiat Croma 1.9 mJet 150 Automatic 2008

Препоръчвам ти да се насочиш към тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=115483
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
      Препоръчвам ти да се насочиш към тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=115483
      Благодаря колега! Сега се връщам от сервиза. Правихме тестдрайв и пича каза, че неотчита проблем с автоматика и превключването. През това време регистрирахме няколко пъти проблема по нагорнище под товар и отсече "не й стига въздух или дебитомер". Ще й сменят вътрешните карета (че баш си тресе, но това е друг проблем и не е свързан с темата) и маслото на скоростите и довечера преди да тествам ще разкача и дебитомера за проба. Ако има промяна утре нов дебитомер и те така.. Поздрави

Коментар

[quote="mdryankov"]
        emzo написа:
        Ще й сменят вътрешните карета (че баш си тресе, но това е друг проблем и не е свързан с темата) и маслото на скоростите и довечера преди да тествам ще разкача и дебитомера за проба. Ако има промяна утре нов дебитомер и те така..
        Внимавай там, че може да ти идат парите за нищо. Да видят чашите как са, че ако са износени и сменят само триподите нищо няма да направиш.
        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

[quote="noriaga"]
          mdryankov написа:
          emzo написа:
          Ще й сменят вътрешните карета (че баш си тресе, но това е друг проблем и не е свързан с темата) и маслото на скоростите и довечера преди да тествам ще разкача и дебитомера за проба. Ако има промяна утре нов дебитомер и те така..
          Внимавай там, че може да ти идат парите за нищо. Да видят чашите как са, че ако са износени и сменят само триподите нищо няма да направиш.
          Все едно ме прокле Малко размишление. Вече съм нов дебитомер - Бош. Колата стана по-нервна и не тръгва толкова мудно както преди. Тъпото хълцане и недооправените полуоски и каерета си остана, но утре ми докарват новите гуми и мисля да й проверя сходимоста, защото старите са отврат изядени неравномерно. Успях да експериментирам и анализирам проблема... сигурно малко тъпо ще го обясня, но все пак ще направя проба... Дано някой направи асоциация с нещо познато...При ръчно сменяне на скоростите тръгвам от около 1500-1700 об/мин и ускорявам, стига 2200 об/мин и все едно нещо блокира спира всякакво ускорение и така 0.5-1 сек. После пак се залепям за седалката и така до 2600-2700 об/мин където пак тази тъпотия се повтаря. На директна пак го прави този номер, най-често като изкачвам баир. Над 3000 об до сега не ми е правела този номер. Първоначално мислех, че автомата се бъзика, но след малко размисъл това го прави на зацепена скорост и ускорение. Превключването е много плавно и в много редки случаи усещам твърдо превключване (и то само при спиране или потегляне и то не винаги)... тааа си мисля че боря вятърни мелници от различно остество.ЕДИТ: На баир може да влезне в серия и през секенда - две да направи сериа от прекъсвания, но винаги до към 3000 об.. после спира да го прави

Коментар

Като се зачетах май имам проблеми с управлението на геометрията на турбото и въпросния клапан... Този уикенд смятам да си го чистя и да видя дали е от него

Коментар

Аз го имам същия проблем повече от година вече. Какво ли не съм направил и се още го има. Пуснах тема по него преди няколко месеца. Аз съм с ръчни скорости.

Коментар

справи ли се с проблема

Коментар

Сбъркана навигация на форума... Утре ще пиша с повече детайли... Пренадуваше турбото и пуснах турбото за чистене и рециклаж.Но още не е ясно кво са оправили и кво не са..

Коментар

1749v е турбото, по принцип са много здрави.Та някой сервиз ще направи сигурно едно голямо нищо, а ще те таксува стабилно.Обикновено проблема е в соленоида упраеляващ геометрията на турбината.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Вече свирено..Утре ще се разбере. Къде се намира соленоида? Визираш "джаджата" закрепена на радиатора от към шофьорското място ли?

Коментар

Аз го смених без резултат.

Коментар

Автомата хич не хълца. По-скоро имам проблем с двигател ЕКУ сензори и т.н В случая даже не съм убеден какво заглавие би било удачно. В момента имам няколко проблема - не решени. 1. Турбото пренадува при кикдаун2. М/у 1800 - 2800 об имам зависвания (губи ускорение на моменти) - това най-осезаемо на баир и 75% педал на газта. 3. На 1800 об. като дам газ 75% педал (без кикдаун) - нищо не се случва (няма никакво ускорение). На моменти на сетива не го прави (малко субективно)От живите данни ми се струва че MAF-a в едни случаи показва занижени стойности, в други случаи показва (по-нормални такива) при сходни оборотиПак споделям: Нов дебитомер Бош, затапен ЕГР, махнат ДПФ, изчистена турбина.
                          Прикачени файлове

Коментар

mdryankov написа:
                            Автомата хич не хълца. По-скоро имам проблем с двигател ЕКУ сензори и т.н В случая даже не съм убеден какво заглавие би било удачно. В момента имам няколко проблема - не решени. 1. Турбото пренадува при кикдаун2. М/у 1800 - 2800 об имам зависвания (губи ускорение на моменти) - това най-осезаемо на баир и 75% педал на газта. 3. На 1800 об. като дам газ 75% педал (без кикдаун) - нищо не се случва (няма никакво ускорение). На моменти на сетива не го прави (малко субективно)От живите данни ми се струва че MAF-a в едни случаи показва занижени стойности, в други случаи показва (по-нормални такива) при сходни оборотиПак споделям: Нов дебитомер Бош, затапен ЕГР, махнат ДПФ, изчистена турбина.
                            прцакан или лошо настроен клапан на турбото
                            Power Under Pressure

Коментар

Прецакан маркуч от кулъра, и прокъсани вакуми деееа. Една блага дума да кажа за Петко от Алфа форума. Отзивчив пич в помощ на обществените кретени като мен. Остана да се смени вакума от соленоида до турбото, но нямах достъп. Сега е малко по-добре. Не хълца. Т.е хълца в момент точно след като автомата превключи на следваща предавка. Примерно от 3-4 & 4-5 (но това се забелязва на магистрала - в града няма как да се режи така), но не и повече. Добре, че е Петко! Евала!Иначе - да, прехвалени сервизи отъждествени като светая светих - направиха едно голямо нищо. Може да органозираме един лов на прехвалени сервизи и да ги изгорим на клада. Това си е е мойта свята хълцаща тема и ще продължа с ъпдейтите

Коментар

Working...
                              X