Здравейте, вчера Пунтото ми направи проблем. Сутринта запали нормално и отидох на кафе, след един час пауза , не поиска да запали. Тъй като от въртене ми падна акумулатора, го разкачих и го зареждах около 16 часа. При монтаж колата запали и я прибрах у нас, след 10 мин пак не запали, върти и даже не прекюхква. Така два дена, днес едно момче прочете колата и установи повредата - датчик колянов вал.Но имам некакви съмнения, ще бъда благодарен ако Специалиста изкаже мнение.Колата е 2000г 1,9д 60кс помпа Лукас електонна, Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с палене на Пунто 1,9д 60кс
Collapse
X
-
Точно от датчика на коляновия вал така изненадващо спират да палет...Може да запали пак като изстине хубаво, но не е задължително.Щом това излиза на диагностика няма какво да се чудиш - макар че не е най евтината част... Приготви си 40-50лв. Сменя се за 5 мин.Намира се под акумулатора, от задната страна на двигателя, точно преди скоростната кутия.Дано не бъркам, обикновено е там, за този мотор не съм 100% сигурен.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Реклама
Collapse
Коментар