Колеги, знам че смяната на подгревни свещи крие свойте рискове. Но ми се струва, че на старите JTD 105, това че резбата е по-ниско е известен плюс. А и ще сменям свещ сменяна преди година. Би трябвало да я отвъртя по-лесно. Има ли рецепта за лесно развиване?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Свалене свещи JTD. Има ли драми?
Collapse
X
-
На студен мотор, отвиваш лееееко и се молиш :DАко усетиш, че въртиш без да се отвива, връзвай кабела и забрави за тая свещОтвивал съм 4 с лекота, но всичко си е до късмет.Може да я напръскаш стабилно с флаконче газ за пълнене на запалки, че да я свие малко.
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
На студен мотор и внимателно развиване.На Мареата мига лампата вече трета година, колко са изгорели не знам. Тази зима при -10 и престой от 5 дни запали без проблеми. Не смятам и да я сменям, но ако те дразни лампата е друго вече :DFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Oще като взех моето Браво 2007г светеше индикатора на таблото за заминала свещ. В сервиза казаха, че не си заслужава риска защото е много вероятно да се скъса. Преди 1г, когато дойде време за смяна на другите свещи, вече с новите технологии и по готини инструменти специално за свещи им викам да извадят тая старата, пробваха ама като видяха как е запекла и в тоя сервиз се отказаха. Вече съм си свикнал с мигането на индикатора при палене...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар