Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Придърпва на високи предавки между 1500 и 2500 оборота

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Придърпва на високи предавки между 1500 и 2500 оборота

Здравей те!Да започна така: Аз карам Сааб 9-3 СС, със същия двигател като вашия 1.9 150к.с (мисля че е FIAT).Моля за помощ от вас защото от доста време имам проблем с него и не може да се реши.Проблема е следния: Като карам от 3-та предавка нагоре между 1500 и 2500 обора се получава едно придърпване. На живи данни показва че турбина губи мощност.По колата е правено:1- Премахнат ДПФ филтър, катализатор и затапен ЕКГ.2- Почистване на резервоара и цедката.3- Стенд на дюзите. 4- Сваляне на Турбината и почистване.И помпата е ОК.Моля за вашата помощ ще съм ви мн благодарен Редактирано заглавие.Прочети правилата на форума!Модераторски екип на fiat-bg.org

Забравих да споменя, че съм махна вихровите клапи!

Коментар

Провери маркуча от вакумния колектор до електромагнитния клапан и от клапана до турбината.Ако целоста им не подсказва проблем,ще се наложи да се монтира вакуммер и да се разбере имали необходимия вакум пред и след клапана .Успех!

Коментар

Лог направи с основните параметри, ама с каква апаратура ... не знам.Мирише на кофти ремап или кофти махане на еко шитните.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: Придърпва на високи предавки между 1500 и 2500 оборота

Pansh написа:
          ..Проблема е следния: Като карам от 3-та предавка нагоре между 1500 и 2500 обора се получава едно придърпване. На живи данни показва че турбина губи мощност....
          Поясни какво значи "показва че турбина губи мощност" ?С какво ги гледаш тези живи данни.

Коментар

човека не е компетентен,така са му казали,така ти казва.какво е в действителност е друга работа

Коментар

ivel написа:
              човека не е компетентен,така са му казали,така ти казва.какво е в действителност е друга работа
              ИМНЕННО

Коментар

Колата има ремап ама и е проверяван за грешки (бил добре) а имам и доста колеги от нашия форум с този софт които нямат проблеми. Колата се закача с тех-2 и се виждало, че се получава спад в налягането.

Коментар

Аз съм писал и в Опел форума за този проблем и там ми казаха да почистя вакумния соленоид управляваш турбото. Ходих до моя майстор и той ми каза, че било калибровано (може и да не разбира нз). Имам OBD2 с програмата Torque ако мога с нея нещо да видя ще го направя.

Коментар

Просто виж дали исканото и реалното налягане вървят заедно като крива.Ако исканото стои стабилно, а виждаш само срив в реалното, то сменяй клапана за управлението на турбината или пък чисти геометрията.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Благодаря на всички за информацията Ще търся програма за замерване и като има някакъв резултат ще споделя с вас.

Коментар

Скъсах цетката на клапана утре ще ходя до моргата за друг.

Коментар

Номерата да са 1:1 или заменка, но да пише, че е за тази кола/мотор !
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Мисля, че същия номер трудно ще намеря ама ако е от същия двигател би трябвало да стане

Коментар

Твоя воля.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X