Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добавки за Дизел

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добавката Redex е стахотна свали ми 1,5л.при пална кола и не икономично каране.
    Fiat Brava 1.9D '97
    5.1l/100km

Коментар

Аз съм сипвал от Редекс и за бензин и дизел и нищо не усетих, може пък всичко да си е било нормално по двигателите.

Коментар

А за добавка Валволин какво ще кажете ,някой ползвал ли е ?
        Fiat Punto 1.7TD 1997/10/

Коментар

Добавките на Gold Eagle за дизелова система е серията Diesel Power и има освен такава за почистване на дизеловата горивна уредба и дюзи, такава за повишаване на цетановото число, както и добавка против гелиране на дизеловото гориво. От няколко години ги ползвам всичките и смея да твърдя, че съм много доволен от ефекта им. Също така мисля, че имаха и такава за абсорбиране на водата от горивото, която е особено удачна за сегашния сезон, като се има прадвид качеството на нафтата, която ни продават...Поздрави и дано да съм бил полезен

Коментар

Баджанака ползва на кастрол,казва,че само тази добавка си струва-работеше в лукойл преди време,тъй,че трябва да е наясно за какво иде реч :D
            ex.Мареа ТД100

Коментар

Vladim написа:
              Ето, каква добавка си взех и мисля да изкарам две зими с нея! Струва 20лв. в опаковка от един литър. както виждате пише, че стига за един тон гориво! Минусът е, че се сипва при темперетура не по-ниска от 0 градуса.
              Мерси за информацията, но за мен има нещо гнило, значи през зимата сипваш над нулата и после край....ами като съвршиш нафата, какво правиш, започва да ти замръзва нафтата.Приемам твоята информация и е полезна, но за мен това е по-скоро изключение, защото на добавките които ползвам няма такива ограничения. Трябва да направим едно важно уточнение, което да даде повече светлина. Нафтата в резервоара е затоплена от връщаното гориво, ако флакона е леко затоплен - ами няма проблем да се ползва при -30, стига колата да е добре загряла преди отва......т’ва искат да ни кажат с тези укаания, според менТа не се притеснявай и си сипвай от добавката при всякакви условия. Уточнението е за да не се налее в студена нафта и да направи куагулация и запушване на дюзи, поне аз така си го представям или просто няма да работи.
              Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

paralesa написа:
                Баджанака ползва на кастрол,казва,че само тази добавка си струва-работеше в лукойл преди време,тъй,че трябва да е наясно за какво иде реч :D
                И аз така дочувам от хора, които са тествали доста време!
                Fiat Marea JTD 105 09.2000г

Коментар

аз слагам добавка единствено, когато имам път на минусови температури.. такава против замръзване на Шел, иначе не слагам, вече.
                  A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                  e30 forever!

Коментар

Reptile написа:
                    Vladim написа:
                    Ето, каква добавка си взех и мисля да изкарам две зими с нея! Струва 20лв. в опаковка от един литър. както виждате пише, че стига за един тон гориво! Минусът е, че се сипва при темперетура не по-ниска от 0 градуса.
                    Мерси за информацията, но за мен има нещо гнило, значи през зимата сипваш над нулата и после край....ами като съвршиш нафата, какво правиш, започва да ти замръзва нафтата.Приемам твоята информация и е полезна, но за мен това е по-скоро изключение, защото на добавките които ползвам няма такива ограничения. Трябва да направим едно важно уточнение, което да даде повече светлина. Нафтата в резервоара е затоплена от връщаното гориво, ако флакона е леко затоплен - ами няма проблем да се ползва при -30, стига колата да е добре загряла преди отва......т’ва искат да ни кажат с тези укаания, според менТа не се притеснявай и си сипвай от добавката при всякакви условия. Уточнението е за да не се налее в студена нафта и да направи куагулация и запушване на дюзи, поне аз така си го представям или просто няма да работи.
                    Има се предвид, че се слага преди да се желира горивото, защото после и да я налееш, напролет ще отпусне Иначе може да си слагаш и на -20, стига да сипваш паралелно с това и гориво, за да се смеси.
                    http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                    Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                    FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                    FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

А някой да ползва за добавка КЕРОСИН (газ за осветление) незнам колко е вярно но съм чувал че 99% от добавките дето се предлагат са именно от керосин ! а 1л газ за осветление е 3.50 лв !
                      LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.

Коментар

maxuel82 написа:
                        А някой да ползва за добавка КЕРОСИН (газ за осветление) незнам колко е вярно но съм чувал че 99% от добавките дето се предлагат са именно от керосин ! а 1л газ за осветление е 3.50 лв !
                        Газ за осветление - ДА, но за някоя стара горивна система с механична помпа. Даже може да смесиш 50/50 двигателно масло и газ с общо количество 1л за 1 резервоар.
                        Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

Да ви кажа занимавам се само с дизелови двигатели и наблюденията са ми следните : Редекс е идеалния вариант, но нямат добавка против замръзване, имат само за поддържяне и почистване на горивната система.ЛикиМоли и Кастрол - ползвал съм ги само като добавки против замръзване - нямат грешка и цената е много добра в предвид количеството за което се отнася.Голд Иигъл - не съм ползвал и малко ме е страх - не знам защо , но съм скептик.За Абро и дума да не става - дайте такава добавка ако мразите някой с дизелова кола. Погледнете снимките. Няма да коментирам нищо повече.http://bekyarski.snimka.bg/automobiles/dizel.467638
                          Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan

Коментар

аз на скоро споделих моя горчив опит от нафта на лукойл, след което на 15 литра нафта 500 мл бензин, след което 15 литра нафта(в резервоара станаха общо към 20л.) и след което 2/3 от една добавка против желиране на нафтата на на -22 запали от раз.ей това е схемата при мен.сега върви като бензин, ама ми се струва че ще избие някъде.в очакване съм.

Коментар

Имам 2 въпроса за тази добавка "DIESEL PURGE Добавка за почистване на разпръсквачитеДобавката за почистване на разпръсквачите премахва нагара от разпръсквачите и от областта на буталата и горивната камера. Отстранява проблемите в хода на двигателя. Спира "тропането" при частично натоварване - постига се по-тиха работа на двигателя при свободен ход, осигурява се по-мек ход на двигателя. Чрез чистите разпръсквачи се постига оптимален ход на двигателя.Почиства цялата горивна система. Предпазва от корозия. Спомага за пълноценно изгаряне и икономия на гориво, осигурява висока експлоатационна надежност.За всички дизелови двигатели. За отстраняване на проблеми.",прочетох доста мнения.И в тази тема и по други форуми но все пак искам да питам.1-во,трябва ли да е над 0 С,когато я сипвам?2-ро,какво количество добавка на колко литра нафта се сипва?Сори но станаха 33-то,дали тази добавка ще спомогне за по лесно палене сутрин?Ако решите може и вие да ми препоръчате някоя добавка,искам да си почистя разпръскавачите.Смисъл да си направя профилактика.
                              Fiat Punto 1.7TD ELX 70hp 1998 г.
                              Seat Arosa 1.0 50hp 1998 г.

No one ever really dies

Коментар

Нищо няма да постигнеш. Ако искаш да си ги почистиш си трябва ултра звук.

Коментар

Working...
                                X