Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo JTD 1.9

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз мога да кажа за Браво жтд 105 че съм страшно доволен от разход , вървеж ,надеждност и много други неща . Това ми е 2-рото браво жтд което е с черен таван, бял циферблат , няма абс и няма подгрев на антифриза за разлика от първото което имах ... Относно возията е като каруца ,но пък е стабилно в завоите ... не обича изпъкнали шахти и дълбоки дупки защото е нисичко (Картера страда) ... не обича и зимата (студа) почват да дрънчат разни работи из купето (мощна музика спасява положението ) ... Не обича кво да е масло ... поне моето което е 500к км (Аджипт 5 в 40 - 18000км долях 0.5 литра ... Хилбер 10 в 40 - 3000км долях 1литър масло ... източих го и са съм с 5 в 50 мобил и за сега е добре ) ... подлежи на тунинг (силов) с оригиналните части в момента съм на 150 коня което означава че пре спокойно си се гониш с бмв-та дето си мислят че много бягат като 320 - 150 коня и още много други Бързи коли в кавички ... Като цяло това е един читав автомобил които ако спре внезапно на пътя докато си караш само трябва да истине и да продължиш (колегите знаят :D ) ... Към жтд 100 немога да дам никакво мнение освен че примерно ще плащаш по малък данък като цяло успех с покупката и гледай маховика да е читав

Коментар

благодаря за всички отговори много съм ви благодарен,доволен съм какво прочетох....един последен въпрос...с чип тунинг какво се подобрява и влияе ли зле на колата.ааа и още нещо...кои са максимално големите допустими джанти които могат да се сложат

Коментар

jbiznesa написа:
        значи е jtd100,пепелника е цял :D П.П НА ЛИНКА НЕ МИ ИЗЛИЗА НИКАКВА ИНФО
        Това е търсачка. Има много писано тук. За колата. Имам такава. За сега не съм я сменил и използвам основно нея.Имах доста главоболия докато я вкарам в пътя, когато я купувах, но това беше работа преди 7 години. От тогава до сега карам и хич не и се притрисам...Пък тя вървипущината. Тази кола е и с по-евтин данък( видях, че колегата по-горе е писал). Пък при кола с покупна цена от 1500 до 2000 лв. все си е от значение дали плащашна година 180 или 40 лв. за 5 кончета разлика ( за Бургас пиша, но такава е разликата и на другите места) за да я имаш. Всичко е и до късмет. Когато пробваш колата обърни внимание, дали притриса при потегляне. Трябва да потегли на равно без газ и без никакви тласъци. В противен случай ще си имаш една болежка, чието оправяне ще ти струва поне 30% от сегашната пазарна цена на тази кола.ПС: Наистина ли не виждаш разликата в ДВГ отсека на ЖТД 100 и ЖТД 105 ?
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

благодаря колега за съветите.виждам разликата между двата мотора.какво имаш предвид да потегли без газ,в смисъл на съединител само да потегли без да давам газ така ли,че това ми се струва важно

Коментар

jbiznesa написа:
            благодаря колега за съветите.виждам разликата между двата мотора.какво имаш предвид да потегли без газ,в смисъл на съединител само да потегли без да давам газ така ли,че това ми се струва важно
            Да. Но на равно място. Отпускаш съединителя и без да подаваш газ добрия дизел трябва да потегли, след това натискаш съединителя, сменяш предавката на втора. Колата трябва да се движи без тласъци и полюшкания. Тракане или дрънчене, като метал в метал не трябва да чуваш. В противен случай тази кола е за съединител и/или демпферен маховик. Скъп и тежък ремонт за всяка дизелова кола с такива "атрибути". Друго. Сега е зима. Студено е тези дни. Запали я, ако можеш в моменти, когато не е палена скоро. Утре - сутринта например. Запали ли - пушка е. Другите неща, които ще оправяш в последствие са неизбежни, но не са толкова скъпи или трудоемки. Най-лесния начин да видиш дали дебитомерът е в час е да го откачиш от буксата му. Спъне ли се колата или струва ли ти се тромава и по-малко мощна, значи е наред. Не видиш ли разлика с букса или без, значи е на "издихание". Усетиш ли пък с откачена букса "прилив на енергия" в тази кола, значи си за нов дебитомер ( тук колегите препоръчват нов и само на БОШ). В последния случай говорим за цени от 150 до 200 лева. Това са нещата, които на пръв поглед трябва да видиш при закупуването на тази кола. Останалото е...късмет и много материал, който можеш в последствие да търсиш из аналите на този форум. Успех ти желая. Тук има момчета, които наистина знаят и могат да ти помогнат със съвети, когато и да било. Аз ти споделям неща, на които съм бил "открехнат" от тук. :P
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

колеги благодаря за съветите пробвана е колата работи идеално след 4 дни е купувам.оставил съм капаро ето снимкиhttp://www.cars.bg/c1036568

Коментар

Знаеш, че за кола нов внос се дължи 250 лв. екотакса, нали?
                "Без сърца, сме просто машини"
                Toyota Prius 1.5 Hybrid
                EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

знам...всичко знам..кажете че изглежда добре де поне е с малкия данък..незнам като е 2001 как сме смята в калкулатора +14 год или 7-14 години...за данъка

Коментар

Над 14г се води.
                    The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                    Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                    Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

15 ки джанти ли е най големите които мога да сложа.тези на снимката предполагам са такива.и някой има ли мнение дали оригиналната музика дали свири добре/говоря за сд-то не за колоните/и към него могат ли да се вържат елипси на кората и евентуално стъпало...идеята ми е да не разкачам това сд и да не купувам ново

Коментар

Супер е колицата, не пипай джантите
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Можеш да сложиш и 16’’ с подходящите гуми и окачване обаче. Колата изглежда доста добре, има някоя дребна забележка може да се попазарите малко за цената...
                          FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

каква забележка виждаш,сподели че може аз да не съм видял...пък и на фона всички други които видях тази е като ферари :D

Коментар

Супер кола е колега. Старото ми Браво е такова- GT. Само не е със CD. Върви чудесно и гори малко.

Коментар

jbiznesa написа:
                                15 ки джанти ли е най големите които мога да сложа.тези на снимката предполагам са такива.и някой има ли мнение дали оригиналната музика дали свири добре/говоря за сд-то не за колоните/и към него могат ли да се вържат елипси на кората и евентуално стъпало...идеята ми е да не разкачам това сд и да не купувам ново
                                16ка - до 7.5J широка. Гуми: 195/45 или 205/4517ка - до 7J. Гуми 205/40Оригиналната музика е леш - от колоните до плеара, нищо не става. В големите вериги има в момента мултимедиини устройства на Pioneer, за около 100-110 лева. Идеална работа ще ти свърши, за плановете които имаш.
                                Nuova Croma - so far...so good
                                Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
                                Fiat BRAVA JTD - ex love

Коментар

Working...
                                X