Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

на колко години сменяте ангренажен ремък Sitlo 1.9 Jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

на колко години сменяте ангренажен ремък Sitlo 1.9 Jtd

Здравейте колеги, Съжелявам, че отварям нова тема но се рових вече час . Имам въпрос за ангренажния ремък и ролките на Stilo 1.9 JTD - от сервиза ми казаха, че се сменят на всеки 3 години или 70000 км. Аз вече карам 4та година но съм изминал не повече от 30000 км. Да набивам ли 400++ лв за смяната или няма смисъл още. Дадоха ми цена 380 лв за всички ремъци и ролки (с пистов ремък и 2те паразитни ролки) + 120 лв труд. В тая криза това са много бири ))))) Благодаря предварително за инфото. Поздрави,
    Фиат Стило 1.9 JTD

Годините са 5, километрите около 50 000. Разбира се, всичко е относително.По-скоро можеш да караш още.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Мойто мнение е сменяй 600лв не са малко пари. но недаиси боже ..... отиваш на много повече. ПОздрави

Коментар

Ангренажния комплект на Dayco e na 165 лв.Смяната е към 50-100.Пистовия ремък и ролките не са чак такъв проблем и можеш да ги въртиш, докато се скапят.
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

на по новите дизели на Фиат ,ангренажния комплект се сменя на 120 000 км или на 5 години ,оригиналните ремъци на ФПТ са с тефлонови нишки и издържат 120 000 км ,голчмо внимание изисква водната помпа , която трябва да се смени заедно с ремъка . понеже се задвижва от този ремък , за предпочитане е да се смени с оргинална ,
          Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
          ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

M5kov написа:
            Ангренажния комплект на Dayco e na 165 лв.Смяната е към 50-100.Пистовия ремък и ролките не са чак такъв проблем и можеш да ги въртиш, докато се скапят.
            Вземаш си един такъв за 165 + пистов за 18-20 лева, смяната е около 50-60 лева.На 5 години или 50-60 000 км
            FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

pixelbs написа:
              на по новите дизели на Фиат ,ангренажния комплект се сменя на 120 000 км или на 5 години ,оригиналните ремъци на ФПТ са с тефлонови нишки и издържат 120 000 км ,голчмо внимание изисква водната помпа , която трябва да се смени заедно с ремъка . понеже се задвижва от този ремък , за предпочитане е да се смени с оргинална ,
              проблема на помпите е със 16V моторите и си има решение - усилените комплекти на SKF и останалите производители
              FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ

Коментар

5 години или 50 хил. км преди това няма смисъл да набиваш пари.

Коментар

Да се изкажа и аз:точно преди един месец се бях зачудил и аз по този въпрос,защото на жената колата(Браво 1.9Д) беше на 20000км и 6год от както беше сменян ремъка.Купих САМО ремъка и го смених,като на стария нямаше никакви напуквания,драскотини или каквото и да било,даже надписите се четяха като на нов ремък.
                  Bravo 1.9d 97г

Коментар

Тея 5 години са нещо като застраховка, както и километрите.Реално може и повече да кара, но в предвид стареенето на материала не се препоръчва използването след тях.5-6-7 години хич не са малко време
                    Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Купих колата 9.2011. Карам я вече 4-та година и имам още 3000 км. за да й направя 50 000 откакто е в мен. Мисля да не рискувам. Ще сменя комплект ремък, ролки и водна помпа. Пистовия ремък с ролките е на година. Не смятам да го сменям. Не съм сменял демпферна шайба, но при демонтажа ще преценя за смяна ли е.
                      Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

Ако е оригиналната хич не я пипай...
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Като стана въпрос-моето Стило като пали притриса много яко.Демпфера на маховика е добре.Според вас от шайбата на коляновия вал ли е.
                          STILO-2003-115 HP-JTD Power
                          Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

dianko dimitrov написа:
                            Като стана въпрос-моето Стило като пали притриса много яко.Демпфера на маховика е добре.Според вас от шайбата на коляновия вал ли е.
                            Колега има две или три теми за възела пистов ремък и ролки със снимки. Краткия отговор е ДА, може да е от нея. Но, може и да е от ролката на генератора. Може би си чувал, че тя е тъй-наречената фрайлауф ролка. Как се проверява? При свален ремък я хвани и рязко я завърти в посоката на движение на ремъка. После се опитай да я спреш с ръка. Ако ротора на генератора се опита да се върти със все ролката има проблем. Но ако той си се върти, а хванатата от теб ролка не, значи всичко е наред.
                            Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

Коментар

dianko dimitrov написа:
                              Сваляш пистовия ремък и палиш без него-ако няма притрисане почваш да търсиш проблема по с-мата на пистовия ремък,ако има притрисане демпфера не ти е ОК.
                              Bravo 1.9d 97г

Коментар

Working...
                              X