Здравейте колеги, Съжелявам, че отварям нова тема но се рових вече час . Имам въпрос за ангренажния ремък и ролките на Stilo 1.9 JTD - от сервиза ми казаха, че се сменят на всеки 3 години или 70000 км. Аз вече карам 4та година но съм изминал не повече от 30000 км. Да набивам ли 400++ лв за смяната или няма смисъл още. Дадоха ми цена 380 лв за всички ремъци и ролки (с пистов ремък и 2те паразитни ролки) + 120 лв труд. В тая криза това са много бири ))))) Благодаря предварително за инфото. Поздрави,
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
на колко години сменяте ангренажен ремък Sitlo 1.9 Jtd
Collapse
X
-
Ангренажния комплект на Dayco e na 165 лв.Смяната е към 50-100.Пистовия ремък и ролките не са чак такъв проблем и можеш да ги въртиш, докато се скапят."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
на по новите дизели на Фиат ,ангренажния комплект се сменя на 120 000 км или на 5 години ,оригиналните ремъци на ФПТ са с тефлонови нишки и издържат 120 000 км ,голчмо внимание изисква водната помпа , която трябва да се смени заедно с ремъка . понеже се задвижва от този ремък , за предпочитане е да се смени с оргинална ,Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
ESP ASR CC HH MSR 6AB
Коментар
-
M5kov написа:Ангренажния комплект на Dayco e na 165 лв.Смяната е към 50-100.Пистовия ремък и ролките не са чак такъв проблем и можеш да ги въртиш, докато се скапят.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
pixelbs написа:на по новите дизели на Фиат ,ангренажния комплект се сменя на 120 000 км или на 5 години ,оригиналните ремъци на ФПТ са с тефлонови нишки и издържат 120 000 км ,голчмо внимание изисква водната помпа , която трябва да се смени заедно с ремъка . понеже се задвижва от този ремък , за предпочитане е да се смени с оргинална ,FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Да се изкажа и аз:точно преди един месец се бях зачудил и аз по този въпрос,защото на жената колата(Браво 1.9Д) беше на 20000км и 6год от както беше сменян ремъка.Купих САМО ремъка и го смених,като на стария нямаше никакви напуквания,драскотини или каквото и да било,даже надписите се четяха като на нов ремък.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Тея 5 години са нещо като застраховка, както и километрите.Реално може и повече да кара, но в предвид стареенето на материала не се препоръчва използването след тях.5-6-7 години хич не са малко време"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Купих колата 9.2011. Карам я вече 4-та година и имам още 3000 км. за да й направя 50 000 откакто е в мен. Мисля да не рискувам. Ще сменя комплект ремък, ролки и водна помпа. Пистовия ремък с ролките е на година. Не смятам да го сменям. Не съм сменял демпферна шайба, но при демонтажа ще преценя за смяна ли е.Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес
Коментар
-
dianko dimitrov написа:Като стана въпрос-моето Стило като пали притриса много яко.Демпфера на маховика е добре.Според вас от шайбата на коляновия вал ли е.Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес
Коментар
-
dianko dimitrov написа:Като стана въпрос-моето Стило като пали притриса много яко.Демпфера на маховика е добре.Според вас от шайбата на коляновия вал ли е.Bravo 1.9d 97г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар