Здравейте и за Много години. Както си личи от заглавието имам проблем с въпросното реле. След като миналата седмица запали на минус 15 без подгрев, рехиш да не я мъча повече и вчера го свалих. То е Бош с номер 0 281 003 015. Първо измерих свещите. Всичките са наред. Дадоха около 0.9 ом. Та въпроса ми е може ли да се разбере къде е проблема по него, като е свалено. А също така не откривам и схема на свързването му. Кой изход за къде ? Става въпрос за първия управляващия куплунг. Там подред са с инициали 31 К 86 ST Di. Евентуално къде да меря или да подавам 12в за да се разбере нещо по-конкретно.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Реле за подгревни свещи-възможно ли е диагностициране?
Collapse
X
-
кола
Тук има част от описаниетоhttp://forum.fiat-bg.org/files/untit...кновено спойките трябва да се презапоят.http://forum.fiat-bg.org/files/img_0197_ws_100.jpg
Коментар
-
ivel написа:първо кажи как разбра,че релето не работи
Коментар
-
аз бих те посъветвал да оставиш колата на студено и сутринта да извадиш кабела на свеща на 4-ти цилиндър(ще е най-лесно) и да забиеш там мултицета.даваш на контакт и гледаш какво става.знаеш ли колко jtd-та има дето релетата им си работят и вътре не се чуват ,лампата ти може да свети от изгоряла свещ.направи първо това и тогава пиши,защото действително е възможно и релето ти да е изпърдяно.виж също идва ли плюс на червения дебел кабел,но да знаеш,че той няма касателство за цъкането на релето,сиреч за оперативната верига на релето,той си е просто силовия кабел,който при затворени контакти ти захранва свещите
Коментар
-
Съпротивлението не е чак толкова важно. Трябва да е около 1 ом +/- според уреда.Важно е обаче след това какъв товар ще направят. Защото свещта може да е проблема и след като и подадеш напрежение, то под товар да "кляка".За това най-правилно е да се измери тока на всяка свещ.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
chaveto написа:Принципно най си е добре като се свали и види къде точно се нагрява. Защото може да грее някъде назад.A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да питам, къде се намира това реле на стило 1.9 115 к.с., че вече втори комплект свещи сменям, а лампичката все си мига. При последната диагностика, майстора каза, че проблема е в релето и толкова. Та ако може описание и снимки, като за индианци, че аз нищо не мога да намеря, или не знам как да го търся...Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
dabadaba написа:Да питам, къде се намира това реле на стило 1.9 115 к.с., че вече втори комплект свещи сменям, а лампичката все си мига. При последната диагностика, майстора каза, че проблема е в релето и толкова. Та ако може описание и снимки, като за индианци, че аз нищо не мога да намеря, или не знам как да го търся...
Коментар
-
iwoto написа:dabadaba написа:Да питам, къде се намира това реле на стило 1.9 115 к.с., че вече втори комплект свещи сменям, а лампичката все си мига. При последната диагностика, майстора каза, че проблема е в релето и толкова. Та ако може описание и снимки, като за индианци, че аз нищо не мога да намеря, или не знам как да го търся...A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар