предполагам всички сме пробвали да потегляме без подаване на газ? въпросът ми е вреди ли това с нещо на двгто и дали пестим по този начин става въпрос за дизелов двигател - при бензин е по-трудно и повече се натоварва двгто
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каране без газ - дизел
Collapse
X
-
Ми горе долу се натоварва двигателя , особенно ако пуснеш малко по-рязко съединителя . Натоварват се тампоните на двг и кутията , самия съединител.Иначе потеглянето без газ зимата е много добро срещу пробускуване, особенно дизела как си кърка и си катери без проблем,стига да имаш гуми .Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
-
Re: каране без газ - дизел
BEX---GT---TDi написа:предполагам всички сме пробвали да потегляме без подаване на газ? въпросът ми е вреди ли това с нещо на двгто и дали пестим по този начин става въпрос за дизелов двигател - при бензин е по-трудно и повече се натоварва двгтоFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз редовно си тръгвам без газ! Не съм забелязъл да пестя от това! Иначе моя фичо поне сам си ги вдига оборотите да не загасне може би до 1100 някъде и после се изравнява! Това е много яко между другото тея дни яздя една бензинка и ми е малко терсене!Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
-
rustson написа:Аз редовно си тръгвам без газ! Не съм забелязъл да пестя от това! Иначе моя фичо поне сам си ги вдига оборотите да не загасне може би до 1100 някъде и после се изравнява! Това е много яко между другото тея дни яздя една бензинка и ми е малко терсене!
Коментар
-
Брат ми редовно като седне до мен по кръстовищата вика "Дай малко газ ще изгасне ве! " А наистина натоварва ли съединителя това! според мен по бързо движение - по-големите обороти повече натоварват съединителя, ама какво разбирам!?!?Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
-
за натоварване - да има, ако пуснеш по-рязко - притриса и наистина се натоварват тампоните и аз се дразня, но в големите задръствания го пускам толко леко че не притриса, навик ми е и като паркирам - изобщо не давам газ тогава - съвсем полеко го давам - сам съм си в колата и не е на клима - иначе на клима работата не става - пробвал съмза икономия се съмнявам да имаA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар