предполагам всички сме пробвали да потегляме без подаване на газ? въпросът ми е вреди ли това с нещо на двгто и дали пестим по този начин става въпрос за дизелов двигател - при бензин е по-трудно и повече се натоварва двгто
A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Ми горе долу се натоварва двигателя , особенно ако пуснеш малко по-рязко съединителя . Натоварват се тампоните на двг и кутията , самия съединител.Иначе потеглянето без газ зимата е много добро срещу пробускуване, особенно дизела как си кърка и си катери без проблем,стига да имаш гуми .
Всяко едно Уно Tурбо си мечтае като порасне да стане Делта Интеграле :D
IHI,Mitsubishi,KKK,Garrett,Holset,Turbonetic's
1.Uno 1.3 turbo FORZA ITALIA
2.Audi B4 1.6 (ежедневка)
предполагам всички сме пробвали да потегляме без подаване на газ? въпросът ми е вреди ли това с нещо на двгто и дали пестим по този начин става въпрос за дизелов двигател - при бензин е по-трудно и повече се натоварва двгто
Като за опит-става, но нямам нерви да го чакам при всяко тръгване. Мисля, също така, че не е полезно.
Аз редовно си тръгвам без газ! Не съм забелязъл да пестя от това! Иначе моя фичо поне сам си ги вдига оборотите да не загасне може би до 1100 някъде и после се изравнява! Това е много яко между другото тея дни яздя една бензинка и ми е малко терсене!
Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Аз редовно си тръгвам без газ! Не съм забелязъл да пестя от това! Иначе моя фичо поне сам си ги вдига оборотите да не загасне може би до 1100 някъде и после се изравнява! Това е много яко между другото тея дни яздя една бензинка и ми е малко терсене!
После не ми разправяй, защо не ти работи съединителя. :D Според мен това е направено не случайно само при дизелите, защото ако загасне на кръстовище, ще настане задръстване и свирки - докато подгреят свещите минават 3-5 секунди. Някой нервак може и да те нацепи отзад.Според мен това трябва да се прави само в изключителни случай, но не и постоянно - вреди на съединителя и както каза НСО и тампоните се натоварват повече и други детайли като ремъци и ролки, ако се позамисли човек. Освен това, ако бачка и климатика натоварването на двигателя е още по-голямо. Също, ако си сам ок, но ако сте 3-4 души и багаж?!Аз лично не ви съветвам.Подавайте си по малко газ при потегляне!
Брат ми редовно като седне до мен по кръстовищата вика "Дай малко газ ще изгасне ве! " А наистина натоварва ли съединителя това! според мен по бързо движение - по-големите обороти повече натоварват съединителя, ама какво разбирам!?!?
Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
за натоварване - да има, ако пуснеш по-рязко - притриса и наистина се натоварват тампоните и аз се дразня, но в големите задръствания го пускам толко леко че не притриса, навик ми е и като паркирам - изобщо не давам газ тогава - съвсем полеко го давам - сам съм си в колата и не е на клима - иначе на клима работата не става - пробвал съмза икономия се съмнявам да има
A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
аз постояно в градски условия си тръгвам така и нямам проблеми вече близо 150 000 км., нито съединител нито нищо, но много е важно какъв е двигателя ако е малък не е много добре аз сам с 2.5
Коментар