Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ниво на масло тд100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ниво на масло тд100

здравейте колеги когато смених маслото на фатката беше на средата между минимума и максимума за 2000км вече е 2 сантиметра над максимума споделете мнение от каде идва проблема според вас?благодаря.

Случайно маслото да мирише на нафта?
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

ами струва ми се че да ...а антифриза не му се променя нивото значи е нафта няма какво друго...

Коментар

На този мотор единственото място от където може да влезе нафта във маслото е да не работи цилиндър!!!!

Коментар

колата сутрин пали с пипането при положение че от подгревните свещи само една работи и мотора работи равномерно на празен ход варви си супер добре обаче понякога има едно гадно прекъсване при ускорqване и като сложа по голяма предавка започва да придърпва а понякога придърпва и при 1500 оборота възможно ли е да е пикаеща дюза ?

Коментар

kris_dif95 написа:
            колата сутрин пали с пипането при положение че от подгревните свещи само една работи и мотора работи равномерно на празен ход варви си супер добре обаче понякога има едно гадно прекъсване при ускорqване и като сложа по голяма предавка започва да придърпва а понякога придърпва и при 1500 оборота възможно ли е да е пикаеща дюза ?
            Ти не ги ли провери дюзите?Нали беше пуснал тема за това.Възможно е да е от някоя дюза придърпването.Иначе за покачването на нивото на маслото може да влиза нафта.

Коментар

kris_dif95 написа:
              Не не е пикаеша дюза.

Коментар

Не не е пикаеша дюза.

ами не отложих стенда защото сервиза в които си права колата е претъпкан с коли а неискам в друг сервиз защото в този аз си я права и не плащам нищо .значи коже да са заминали сигменти така ли да го разбирам или изгорял клапан?

Коментар

след последната смяна на маслото източих малконад 8 литра направо не повярвах на очите си

Коментар

kris_dif95 написа:
                    след последната смяна на маслото източих малконад 8 литра направо не повярвах на очите си
                    Със сигурност е от о пръстените на дюзите

Коментар

кои пръстени вътре в камерата ли или ?

Коментар

DRIVER1 написа:
                        kris_dif95 написа:
                        Със сигурност е от о пръстените на дюзите
                        И на мен ми стана интересно. За какви О-пръстени говориш?

Коментар

Ето тези пръстени на снимката
                          Прикачени файлове

Коментар

Човече бях убеден че ще ми покажеш точно това.Това е Фиат форум и тук основно дискутираме проблеми със тази марка.За да не се чудиш защо ти отговарям по този начин,ще ти кажа че на твоя пост въпросната дюза е на Опел от модификацията DTL или DTH ,без значение дали е Вектра,Астра,Зафира или Фронтера.Тук обаче става дума за проблем със ТД100 на Фиат!Поздрави!

Коментар

обръщам се към колегата специялиста може ли да е изгорял клапан и възможно ли е ако помпата е на предварение въпреку че колата работу меко а не твърдо ? благодаря

Коментар

Working...
                              X