За последните 2100 км. ( близо 1400 км. са ми извънградско ) вече съм със средна скорост от 39 км/ч. и среден разход 5.4/ 100.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят? част 2
Collapse
X
-
Имах извънградски преход този уикенд. Вдигнах средната скорост от 39 км/ч. на 69 км/ч, а средния разход ми падна до 5.3/100. Сега ще следя за колко време в градска среда ще се докарам пак
до средна скорост от 39 км/ч. и дали при тази средна скорост разходът ми пак ще бъде 5.4/100.
ПС: ВО при твоята средна скорост, сигурно с моята кола ще скоча към 6.5-7/100...Или, както разбирам от теб ще съм поне с 2 литра отгоре, което си е "здраво разходно перо" за моето приоритетно каране в града.
Мисля, че имам достатъчно доводи следващата ми кола да е Приус.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа: Преглед на мнениетоИмах извънградски преход този уикенд. Вдигнах средната скорост от 39 км/ч. на 69 км/ч, а средния разход ми падна до 5.3/100. Сега ще следя за колко време в градска среда ще се докарам пак
до средна скорост от 39 км/ч. и дали при тази средна скорост разходът ми пак ще бъде 5.4/100.
ПС: ВО при твоята средна скорост, сигурно с моята кола ще скоча към 6.5-7/100...Или, както разбирам от теб ще съм поне с 2 литра отгоре, което си е "здраво разходно перо" за моето приоритетно каране в града.
Мисля, че имам достатъчно доводи следващата ми кола да е Приус.
Иначе вчера заредих дизела. Разход от 9,76/100 при 23км/ч.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
rangel88
Коментар
-
Привет колега ntodorov.Като ти чета двата поста се чудя как при 2100км.докара средна скорост от 39км. и след един както си казал уикендски пробег успя да я вдигнеш на 69км.средна скорост.Колко хиляди километра мина за уикенда и колко стотин километра скорост в час подържа че докара това чудо на математиката.Нищо лично,но след малко задълбочаване прочетеното ми стана интересно.Последна редакция от milen11; 31.08.2016, 00:40.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
milen11 написа: Преглед на мнениетоПривет колега ntodorov.Като ти чета двата поста се чудя как при 2100км.докара средна скорост от 39км. и след един както си казал уикендски пробег успя да я вдигнеш на 69км.средна скорост.Колко хиляди километра мина за уикенда и колко стотин километра скорост в час подържа че докара това чудо на математиката.Нищо лично,но след малко задълбочаване прочетеното ми стана интересно.
И все пак: Уикендския ми преход беше от близо 800 км от които половината бяха на магистралата. Това, което съм написал са неща по данни от колата.
Доверявам се на алгоритъмът, който се комутира, като средна скорост на таблото ми и честно казано до математика не съм прибягвал.
И все пак, ако с нещо мога да помогна към твоята дилема колега, ще помагам. За мен досега е било по-важно да погледна борда на колата си, да видя средната скорост и моментния и разход.
Признавам, че в задълбочени анализи не съм влизал, ама не са ми трябвали де...A17DTС/S
Коментар
-
Между другото колегата Milen11 е прав. Нещо не е както трябва. Или средната скорост или километрита не са ОК. Ако за 2100км средната скорост е 39 км/ч, значи колата се е движила или работила около 53-54 часа за да ги измине тези 2100км. Дори да приемем, че следващите 800 км са изминати за 1 минута, средната скорост ще стане 52км/ч.... това не е заяждане разбира се, просто ми стана интересноFiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Да. Подхранен от вашите съмнения и така изложените от колегата noriaga факти отидох до колата си. В момента е на 1903 км (на 1000 км. по грешка бях занулил само дневния, за това ги чета, като 2903)., среден разход 5.4 (вече) и средна скорост 49.4. Със сигурност данните, които съм вписал в по-горните си мнения( 39 км./ч или 69 км/ч) не са коректни. Писал съм, разчитайки на визуален спомен. Въпреки това. Сегашното ми съпоставяне на данните ме прави по-голям оптимист относно приличния разход на автомобила ми.
Мразя да се доказвам, но когато съм грешил - се налага и признавам. Явно съм ви заблудил, но бъдете убедени, че е неволно, а в случая и в ущърб на автомобила ми и неговия далеч по-прилично изглеждащ вече разход след корекцията ми. В тази връзка, моля за извинение.
Приемете, че в крайна сметка за 2903 км., автомобилът ми е със средна скорост от 49.4 км. и разход от 5.4 л/100. Впрочем, довечера ще приложа доказателствен материал с надлежни снимки за тези данни.Последна редакция от ntodorov; 31.08.2016, 17:21.A17DTС/S
Коментар
-
milen11 написа: Преглед на мнениетоБраво за разходът.Не съм искал да се заядам а просто изразих мнението си малко по остро.Ако си се обидил Извинявай.
Пък щом се е наложило да доказвам собствените си твърдения, значи наистина "проблемът е бил в моя телевизор".
ПС: Иначе снимките в този форумен формат се качват много лесно, бързо и приятно. Направих си сефтето.A17DTС/S
Коментар
-
Досега ме беше срам да пиша, но благодарение на мъдрите съвети на по-улегнал колега успях да докарам следното:
градско: 7,8 при средна скорост 23, за 148 км. (1 седмица, включва ежедневното ми каране до работа+мероприятие в събота+мероприятие в неделя)
извънградско: 4,9 за отиване и връщане 220 км., средна скорост 73, максимална (и поддържана през повечето време) 120.
Преди това под 8,6 и съответно 6,6 просто не можех да падна.
Честно да си кажа обаче, тоя стил на каране не е моя, така че най-вероятно още някоя и друга годинка ще си ръчкам машината, както аз си знам. После, надявам се и аз ще улегна, щото не очаквам кой знае каква пенсия...
Вярно, викам си, бахти дизела, извън града гори повече от бензинката, ама времената за пристигане се бяха съкратили драстичнобраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Градско 9,5-10,5 магистрала 6,5-7,0 . Но моето каране не може да се нарече икономично...Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар