Преход 920 км. - разход 5.3/100 км.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят? част 2
Collapse
X
-
Напълних резервоара до горе, изминах 593км смесено градско/извънградско, светна лампата, на същата бензиностанция, на същата колонка заредих, пак до горе-57литра, колата е крома 1.9 150к.с...., сега на range ми показва 654км...Нещо не е наред с колата ми или толкова гори?!.?Моля, колегите с кромите, да споделят.1.9 16v multijet manual gearbox
Коментар
-
donibrasco написа:Напълних резервоара до горе, изминах 593км смесено градско/извънградско, светна лампата, на същата бензиностанция, на същата колонка заредих, пак до горе-57литра, колата е крома 1.9 150к.с...., сега на range ми показва 654км...Нещо не е наред с колата ми или толкова гори?!.?Моля, колегите с кромите, да споделят.Fiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
-
donibrasco написа:Напълних резервоара до горе, изминах 593км смесено градско/извънградско, светна лампата, на същата бензиностанция, на същата колонка заредих, пак до горе-57литра, колата е крома 1.9 150к.с...., сега на range ми показва 654км...Нещо не е наред с колата ми или толкова гори?!.?Моля, колегите с кромите, да споделят.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Вчера в задръстванията, дето вика колегата на къси разстояния, ми се качи на 9,4л и тъкмо преди да паркирам ми се пусна пак тая регенерация на филтъра и го изчаках да свърши, съответно разхода се беше качил на 10,3л. Направих си една бърза разходка до отбивката за Мало Бучино по магистралата на 4-та с малко над 3000 оборота да го прочисти тоя DPF по-хубаво евентуално, и ми го свали на 9л разхода. Даже сега като се замисля лятото до Гърция и обратно, 4 човека в колата с багаж, разхода беше 5,7л/100км.Fiat Croma 1.9 16V MJet
Коментар
-
Колегите, valtera_ и noriaga, след повторно засичане и аз се доближих до вашия разход от 9-градско и 6,7- извънградско, като искам да подчертая че съм с размер на гумата 225/50/17, малко по-широчка е от препоръчаното, може би до година с една идея по тясна лятна гума ще падне и малко разхода...надявам се :D :D :D1.9 16v multijet manual gearbox
Коментар
-
Може и по-добре
За почивните дни направих малко по-сериозен преход и се получи следното:Преди да тръгна имах гориво за 105 км по борд компютър. Зареждал съм на три пъти по 40 лв. като цената беше различна всеки път, макар, че все от ОМВ.Сега борд компютъра ми показва, че имам гориво за 445 км. изминал съм 1222.5 км за 14 ч и 55 минути, със средна скорост 69 км/ч и разход 5.0 на 100 км.Снимки кой знае защо, не ми се отдава да кача, а съм ги намалил прилично...Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар