ntodorov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят? част 2
Collapse
X
-
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Не знам Киро. При мен първия отчетен извънградски разход беше 4.9 л/100, но тогава бях сам, без багаж, без климатик.Пътувах от В. Търново за Бургас. Валеше дъжд през повечето път (до Карнобат) и не си позволявах стъпка. На магистралата се качих от Сливен и карах до Бургас на круиз с поддържана скорост от 120 до 140 км/ч според пътната обстановка . Тогава от 4.6 л/100 осреднения ми се вдигна до 4.9-5.0 л/100. Ако имаше още път и магистрала сигурно разходът щеше да се покачи още. Когато влезнах в Бургас и изминах 11 км. градски преход, разходът ми продължи да се покачва леко. В последствие закова в диапазона 5.7 - 6.0 (само градско) и не мръдна от там. Изводът за мен: Магистралата е враг... :PA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Магистралата е враг... :PA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Знам, че не е хубаво да седиш в ниски обороти... чувал съм че дюзите страдат, катализатора и ДПФ-то, но за маховика не бях... Какво се случва с него на баир при ниски обороти?Лошото е, че не обичам да ми бръмчи колата, като се возя без да има екшън. И стила ми е такъв, че оборотите ги държа общо взето между 1600-2500. Между другото точно изхвърлих един маховик миналата седмица... и изказването ти ме шокира. Аз ли съм го счупил....?Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
Човек се учи докато е жив... Ще се пробвам да си кача малко оборотите на шофиране - ще има вътрешна борба. Разбира се на баир, като видя, че се мъчи и не поема, връщам скорост, но определено я чакам да видя дали ще се наеме...Определено този удар по бюджета маховик + съедините + смяна не искам да го преживявам отново.Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
trota написа:Извода е ...Най икономична скорост 90 км/ч. на 6-та оборотите са малко под 2000. Поне при мене е така. На извънградско без магистрала без климатик 3-ма човека с малко багаж съм я свалял до 4.3 на 100. На магистрала със 120-130 км/ч под 4.8-4.9 никога.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Здравейте,От два месеца и аз съм с едно дизелово Стило , количката я взех от БГ от човек , по талон е 115 коня , доколкото разбрах имала чип мип на около 140 коня (Не съм голям състезател , просто на това попаднах , а беше належащо да се вземе кола). Та като чета тука разходите които пишете да кажа и моите , да знам има ли нужда да се притеснявам . Разходи я количката Варна - София - Варна през северния път , карано е по магистралите, където ги има 120-130 а по обикновенния път 100-110 ( няколко изпреварвания я настъпих до 150 ). Градско има 50-60км минати. В колата бяхме 3ма души и багаж колкото догоре и в двете посоки . При пристигането във Варна разхода на борда беше 4.8 на 100.Градско във Варна доколкото я наблюдавам разхода варира между 7.6 и 8 в зависимост от задръстванията и дали я карам аз или сестрата ( при нея се дига разхода Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 ) .
Коментар
-
Нов личен рекорд - София-Сандански 3-ма човека, багаж до тавана.... И най вероятно с попътен вятър. https://m.youtube.com/watch?v=tAH9Wu...ature=youtu.beFiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
-
StefanSS написа:Здравейте,От два месеца и аз съм с едно дизелово Стило , количката я взех от БГ от човек , по талон е 115 коня , доколкото разбрах имала чип мип на около 140 коня (Не съм голям състезател , просто на това попаднах , а беше належащо да се вземе кола). Та като чета тука разходите които пишете да кажа и моите , да знам има ли нужда да се притеснявам . Разходи я количката Варна - София - Варна през северния път , карано е по магистралите, където ги има 120-130 а по обикновенния път 100-110 ( няколко изпреварвания я настъпих до 150 ). Градско има 50-60км минати. В колата бяхме 3ма души и багаж колкото догоре и в двете посоки . При пристигането във Варна разхода на борда беше 4.8 на 100.Градско във Варна доколкото я наблюдавам разхода варира между 7.6 и 8 в зависимост от задръстванията и дали я карам аз или сестрата ( при нея се дига разхода Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 ) .Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
chaveto написа:trota написа:Извода е ...Най икономична скорост 90 км/ч. на 6-та оборотите са малко под 2000. Поне при мене е така.Fiat Croma 1.9Mjet 8V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар