Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят? част 2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

iwoto написа:
    Така , да налеем малко масло в огъня. Стара Загора - Раднево , по селския път (минава през 5,6 села, равен) занулен преди тръгване от края на Стара Загора, без климатик. 3ма човека по 90 кила. Поддържана скорост между селата 80-85 км/ч , в селата 60. Тир ,да му се лепна ,не успях да срещна.
    С тази скорост няма как да настигнеш тир и да му се лепнеш.По-вероятно е обратното .Използваше ли често отбивките тип "Пропусни колоната"? Щом такова пътуване ти доставя удоволствие....
    Octavia RS
    Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Red Storm написа:
      iwoto написа:
      Така , да налеем малко масло в огъня. Стара Загора - Раднево , по селския път (минава през 5,6 села, равен) занулен преди тръгване от края на Стара Загора, без климатик. 3ма човека по 90 кила. Поддържана скорост между селата 80-85 км/ч , в селата 60. Тир ,да му се лепна ,не успях да срещна.
      С тази скорост няма как да настигнеш тир и да му се лепнеш.По-вероятно е обратното .Използваше ли често отбивките тип "Пропусни колоната"? Щом такова пътуване ти доставя удоволствие....
      Колега,Минавал ли си по този път, че да даваш такива мнения. Само в едното село има 3-4 легнали полицая. В другото село има завой, на който можеш да си обършеш задния номер. Даже му е много висока средната скорост.Аз пък минавам всеки ден 100км по един и същ маршрут Ст. Загора - Гълъбово - Ст. Загора. Карам на темпомат настроен на 100км/ч. Разхода ми по борд е 4.3л/100км.Средна скорост от 66 до 70км/ч. Кое е ненормалното? Въпросът дали такова пътуване доставя удоволствие е много много разтеглив. Ако за седмица минавам 100км естествено че няма да ме кефи, но когато в седмицата минаваш всеки ден 100км по един и същ до болка познат път тази скорост почва да те кефи, защото хем достатъчно бързо се придвижваш и в същото време и икономично. Направи си сметката на 100км ако пестиш 1л. гориво и минаваш средномесечно 2200км и за 1г. около 25000км дали няма файда от това каране. За 17г. като шофьор трябва да ти кажа, че съм експериментирал много и скорост от 100км/ч е оптимална за нашите пътни условия.
      Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
      Chevrolet Aveo

Коментар

Kemaloff написа:
        Red Storm написа:
        iwoto написа:
        Колега,Минавал ли си по този път, че да даваш такива мнения. Само в едното село има 3-4 легнали полицая. В другото село има завой, на който можеш да си обършеш задния номер. Даже му е много висока средната скорост.Аз пък минавам всеки ден 100км по един и същ маршрут Ст. Загора - Гълъбово - Ст. Загора. Карам на темпомат настроен на 100км/ч. Разхода ми по борд е 4.3л/100км.Средна скорост от 66 до 70км/ч. Кое е ненормалното? Въпросът дали такова пътуване доставя удоволствие е много много разтеглив. Ако за седмица минавам 100км естествено че няма да ме кефи, но когато в седмицата минаваш всеки ден 100км по един и същ до болка познат път тази скорост почва да те кефи, защото хем достатъчно бързо се придвижваш и в същото време и икономично. Направи си сметката на 100км ако пестиш 1л. гориво и минаваш средномесечно 2200км и за 1г. около 25000км дали няма файда от това каране. За 17г. като шофьор трябва да ти кажа, че съм експериментирал много и скорост от 100км/ч е оптимална за нашите пътни условия.
        Още един Заралия се включи в битката.Както и да е,ще се опитам да отговоря. Колега,шофиране със скорост 80-85 км(по километраж) по този път си е направо опасно.95-100км е реална скорост.Колкото и малка да е разликата.Спрете с това цитиране на разхода по борд.Не е верен.Реалният среден разход на колонката ти е с литър отгоре.За това водим този спор няколко дни. Имах Стило и за две години и половина му навъртях около 65000км.Реален разход под 5-5,2/100 не съм докарвал.Чипосано,нечипосано,много чипосано.За пореден път ви го пожелавам-карайте си ги със здраве икономичните Стилота. Ей го моето,готово за продажба.Красавец,нали?
        Прикачени файлове
        Octavia RS

Коментар

dabadaba написа:
          Що не си карате колите както ви е кеф, ами сте тръгнали да спорите, коя по-малко гори?С градско и извънградско не ми е показвала повече от 6.2 на сто. На дълъг път съм виждал и 5.0 при 84 км средна скорост
          Кеф ни е , аз много и се кефя и като ми се кара бавно и като ми се натиска - все ме кефи. На връщане разхода беше 4,5 с климатроник и форсажи. Мога и 10 разход да направя. Просто в началото казах ,че съм ПОСТИГАЛ С ИКОНОМИЧНО КАРАНЕ 4,1 , а разни ора взеха да ме убеждават че е невъзможно ,че съм карал зад ТИР и т.н. Колата като я настъпваш гори ,като я галиш мирише.Не съм я бутал по баирите. Който мисли че 85 по селски път е малко , да си настъпва и да се кефи , но да не ме обвинява в лъжа. За мен тази скорост си е напълно комфортна , още повече като возиш семейството. Да поясня за колегата Митко , че нито съм , нито се мисля за птичи ловец??? Ний по друг начин ги ловихме жените , не със Стило комби , пък и ловния сезон затвори.

Коментар

Red Storm написа:
            Още един Заралия се включи в битката.Както и да е,ще се опитам да отговоря. Колега,шофиране със скорост 80-85 км(по километраж) по този път си е направо опасно.95-100км е реална скорост.Колкото и малка да е разликата.Спрете с това цитиране на разхода по борд.Не е верен.Реалният среден разход на колонката ти е с литър отгоре.За това водим този спор няколко дни. Имах Стило и за две години и половина му навъртях около 65000км.Реален разход под 5-5,2/100 не съм докарвал.Чипосано,нечипосано,много чипосано.За пореден път ви го пожелавам-карайте си ги със здраве икономичните Стилота. Ей го моето,готово за продажба.Красавец,нали?
            Къде съм казал, че шофирам със 80-85км/ч? Казвам ти че карам плътно на темпомат със 100км/ч. Да не мога да отрека, че борда ми лъже. Но разхода ми по колонка е 4.8лт/100км. и в никакъв случай не съм надвишавал 5/100. Това, че ти не вярваш, че със Стилото може да се постигне разход под 5/100 си е твой проблем. Тя и жена ми не може да постигне този разход, който аз постигам. Между нея и мен винаги има над литър разлика. Тук вече се намесват и уменията за боравене с педалите, стил на шофиране и ред други неща.Струва ми се обаче, че от темата за разход минаваме в тема Фиат с/у ВАГ.
            Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
            Chevrolet Aveo

Коментар

Само на мен ли по борд ми показва повече отколкото на колонка... Обикновено е около 0.3-0.4/100 км по-малко по колонка.
              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                Само на мен ли по борд ми показва повече отколкото на колонка... Обикновено е около 0.3-0.4/100 км по-малко по колонка.
                Значи си приятно изненедан. При Стилото винаги беше наобратно.
                Octavia RS

Коментар

Научил съм едно нещо за разхода............Една кола харчи толкова колкото и сипеш...........и никога не връща..........

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    На френската сила от подписа борда е на 100% точен. По борд съм на 9л/100км в подписа разхода е същия Тия разходи където ги докарвате под 5л се докарват с клизма и се губи целия кеф от шофирането. Ако си имате икономичен стил на каране съм съгласен, ама да се напъвате да направите малък разход е малко...

Коментар

Toй Ред Сторма кара в стил газ-спирачка и все мрънкаше, че му гори много
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ми ти така го направи.Взе го да направиш уж едно кръгче и се върна ухилен.Беше му пребаял набързо.Мхм,има и свидетели
                        Octavia RS

Коментар

Онзи ден пълних до горе и минах 100к км с Либрата. ( имам едно липсващо зареждане и за това по статистика см на 99к)5,61 l/100km е за момента.Почти всички зареждания са правени на една и съща колонка и винаги до преливане ( което няма значение за общаа статистика де)Скоро ще имам и данни за Алфата ама нея я ръчкам доста повече по светофарите
                          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Много икономична Либрата ти. При мен дава половин литър отгоре аналогична Мареа. Какъв ти е обичайния маршрут и на магистрала колко потдържаш?
                            The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
                            Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
                            Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Ами гледам да избягвам градското до колкото може и карам повече по околвръстното... не че и там няма задръствания де.Има си трикове за икономично каране и се възползвам от тях.Иначе не карам бързо като цяло и не обичам високите скорости та рядко си ползволявам да съм с повече от 5 км над ограниченията, а на магистрала по равното 100-110 , а като катеря 120-130.
                              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Русе-Пловдив ( и околноста ) - Русе . Разход - 5,83l/100km
                                ex : Bravo 1.6 16v 103hp
                                now : Marea HLX 2.4 JTD

Коментар

Working...
                                X