Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как карате дизелите си? Колко ви горят? част 2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

заредих 30 литра минах с тях 520 км,смесен разход 6/100 км...може би може и по добре но термостата е развален не ми загрява много колоата...предполагам е ПРОБЛЕМ това

Коментар

за 450 км градско каране с 30 кмЧ средна скорост 6,3 лт
      Linea .2009 .1,6 Mjet Emotion
      ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

791 км. с 42.85 литра ектодизел - 5.41/100 - 70/30 извънградско/градскоГорното е по колонка - пълно-пълноНа борд компютър 6.0/100.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Фиат Стило Комби, 1.9 JTD 80 кобили:600км с 40 литра дизел - 6,6 на 100кмЗасякох го от пълно до пълно.Карано е само градско в Пловдив с най-много 30-40 километра извънградско.Даже ми се струва малко при положение, че дават това в auto-data:Разход на гориво - градско 7.1 л./100 кмРазход на гориво - извънградско 4.6 л./100 кмРазход на гориво - комбиниран 5.5 л./100 км

Коментар

450км с 25литра дизел - 5.5/100Засечено по резервоар (пълно-пълно) на една и съща колонка, като горивото сипвах аз.Маршрут: Стара Загора - София (полиграфия) - Стара Загора
            Nuova Croma - so far...so good
            Opel Vectra - кривнах от правия път...и съжалих
            Fiat BRAVA JTD - ex love

Коментар

Уикенда се върнахме от едно кратко пътешествие - София-Сърбия-Словения-Хърватска-Босна и Херцеговина-Черна Гора-Сърбия -СофияСтатистиката - изминати 3255 Км със 172,83 литра 5,31/100 км.Борд компира показваше накрая 6/100 3ма възрастни и 2 деца... багаж колкото може (и в другите коли давах през цялото време една раница и една пазарска торба , че не се събирахме)Доста магистрално каране със 120-125 на круиз - не съм го смятал, но ще да е към 1700 км че може и отгоре да дойде. Някъде към 300км с климатик.В Черна Гора какви планини има само.... Голяма красота. Иначе добре че бяхме там 2 коли с уоки-токи, че е много полезно по планински път за изпреварване.Като успее първата кола да изпревари някой тир и после подава инфо чист ли е пътя напред.Маршрута който съпругата ми направи е супер як и срещи 2-3 бири ( 2л) на човек мога да споделя инфо
              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Истанбул - Силистра 670 км с круиз нагласен на 132 кмЧ по магистралите разход 4,8 лт по компа , а иначе в Шумен на 5 ти км от Шел заредих 73 лв В повер нитро от 2,58 лв лт компа ме лъже с 0,2 лт на 100 км
                ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Изминати 490км с 45л дизел. От тия километри да имам 60км извънградско, останалото е в града с климатик и работа на място. Колкото и да е натоварено движението, 9.2л сякаш са малко в повече за градски разход...
                  Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

колеги карам фиат мареа 1,9 жтд изминах 195 километра от които 50=60 гратско резервоара беше пълен до горе (нафтата се виждаше) прибрах се и пак го заредих до същото полужение и събра 8,50 лт. колата е карана с 110-120 с включен климатик (климатика работише само изван градско) споретмен е много добре :D :D :D :D :D :D :D
                    fiat marea 1.9 jtd 105кс. 01г.
                    Fiat bravo 1.6 16v 103кс. 00г.
                    opel tigra 1.4 16v 90кс. 99г.

Коментар

Кюстендил-Рожен през Самоков и Лъки и обратно през Пампорово и Боровец да К-Л, градско и до София - 711. км. - по колонка 4.85, по борд 5.4.София - Созопол -130-150 по магистралата и Созопол-Бургас - 498 км. - 5.5 по колонка и 6.4 по борд.
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

София - Пловдив - Поморие и обратно. След това София - Пловдив, Пловдив - Сопот и обратно в София - 1250км - с малко градско. 95% от времето с включен климатик и силен насрещен вятър на път за морето, 130-140 км/ч на темпомат през повечето от времето - 6.1 по борд /6.3 пълно - пълно/.
                        Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Направихме едно велико пътешествие из България - обикаляхме по балканите, като навъртях на дъщерята на Фиата Брава 1,9жтд-105, чипнато, точно 2450км, като пълно-пълно крайно зареждане излезе, че съм заредил 120 литра нафта. Климатика не е спиран въобще - краен среден разход - 4,9л./100км. Отчитайки трасетата, Мелник, Гоце Делчев, Рупите, Златолист, Добринище - лифта за връх Безбог и езерото, Банско, Юндола, Лещен и т.н. при температури все около и над 35 градуса. От Златолист до Преподобна Стойна си беше път без асфалт. Отчитайки колко заврели коли имаше по пътя, Бравата не мърдаше от средата показанието за температура, независимо от това, че климатика си бичи. Представи се блестящо, от всякъде. Само дето потръсква, малко повече, ама няма пълно щастие. :D
                          Ситроен Ксантия HDI-110 +++
                          Фиат Брава ELX 1,9JTD-105 +++
                          Рено Лагуна 1 фаза 2 - 1,6 16v K4M

Коментар

хайде малко да се похвалим :D
                            ESP ASR CC HH MSR 6AB

Коментар

Този уикенд по борд ( занулен преди това )колата ми отчете разход от 5.8 л./100 км. при 40 км. градско и 130 км. извънградско ( 60/40 магистрала / първокласен път)с двама възрастни, две деца, солиден багаж и работещ климатроник. Този разход ми дойде при средна скорост от 87 км./час.Без да занулявам данните вече карам колата само в града, а разходът ми започна да спада барабар със средната скорост, като към този момент средната ми скорост вечее 34 км./час, а средния ми разход ... падна до 5.5 л./100 км. .
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

630,2км с 40л. 98км градско в Пловдив,410км извънградско ( АМ "Хемус’,Айтоски проход, Варна- Балчик), и малко смесено каране в Балчик и Каварна- среден разход 6,35л.
                                Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Working...
                                X