България-Гърция-2100км-5 човека и багаж и на климатик през цялото време-4.7 по борд,5/100-пълен-пълен.Доволно!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят? част 2
Collapse
X
-
Г.Оряховица-София-Кюстендил-Охрид,връщане през Струмица-Мелник-Банско и София.Общ километраж 1615,2км с двама възрастни и три куфара багаж заредени 89,65л. дизел на принципа пълно до капачката.По борд дава 5,5л. по сметка е 5,55л.За 2,5 години каране и 51000км. се убеждавам че каквото показва е вярно.В Македония имам заредени 40 л. Екто дизел от Лукойл и е карано около1200 км. на климатик.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
По ниският разход го отдавам на бавното каране по смотаните пътища на Македония.До момента съм успявал да постигна 5,3л.на есенно каране без климатик до Велинград и обратно, иначе разходът ми на дълго варира между 5,7 и 6 л. обикновено с багажна кутия на тавана.Доволен съм от разхода и от вървенето на колата.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Lancia Dedra 1,9td, 90 коня - 5,5/100 на дълъг път, предимно планински с много завои (Пазарджик - Аспровалта). Или около 100 лв за 1000км, ако зареждам от евтините бензиностанции (10 стотинки на километър ). За година и половина откакто я засичам с Drivvo - 6,7/100 среден разход. Доста прилично за кола на почти 20 годиниFiat Regata 85, Lancia Dedra 2,0, Lancia Dedra 1,9td
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар