Русе - Козлодуй - София - Козлодуй - Русе общо 1050 км, 150км градско, останалите 900км извънградско всичко това с 60л, 5.1л/100км по борд 5.7л/100км на портмоне.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как карате дизелите си? Колко ви горят? част 2
Collapse
X
-
Ето реална база за сравнение :ФИАТ Стило 1.9 jtd 115 hpГрадско в Русе - 9,5/100 по БКГрадско в София - 6,5/100 по БКТова са данни от един автомобил, не два различни с еднакви ДВГ.Изводите оставям на васОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Точно 1000км, от които 250км магистрала (София-Пловдив) И 150км извънградско - малко магистрала и планински път с доста завои и изкачвания и спускания. Останалите 600км - градско в София. По борд - 8,4л/100км. Пълно пълно не съм го засичал но по груба сметка от зарежданията, там някъде е разхода.Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Да ви кажа честно след падането цената на горивата не съм правил засичане. Чувствам се вече не така "ощетен" и си позволявам различно "отношение" към педала на газта...Е разбира се в спазване на всички правила, норми и етики на пътното платно де.:P И за да не съм съвсем офтопик ще споделя, че смесения ми зимен разход вече надвишава летния такъвс около литър.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Паля колата сутрин и изчаквам 3-4 минути, тръгвам и си карам спокойно докато затопли, но затопли ли стъпвам колкото може за да не се задръства геометрията на турбото, в града разхода по борда в студа е 8,5-9 според зависи, лятото е 1 литър надолу долу горе...За 1.9 мотор става въпрос...Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
emzo написа:Ускоряване до 100км/ч, включване на круиз контрол, ресет на компа и след 109км показанието е :AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар