Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за педала на газта на пунто 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за педала на газта на пунто 1.9 JTD

Здравейте, От известно време започна да ми свети лампата за неизправност.След прочитане с Мултиекюскан дава грешка в педала на газта пътечка 2. Доколкото разбрах на Алфа и на Браво и Брава имало някаква бяла букса под жабката, която създава проблема. Търсих при Пунтото на това място, но там няма такава букса. Ако може някой да ми каже къде се намира въпросната букса и дали въобще я има. Колко трябва да бъдат стойностите на пътечка 1 и пътечка 2 на запален двигател на празен ход? Пунтото е края на 2000 г. 1.9 JTD.Благодаря предварително!

Не знам дали ти помага, но на Браво от първите на A дава 0.710-0.720 волта на контакт и педала без да е натиснат, а на Б дава наполовина - около 0.360 волта. Когато при мен записваше такава грешка, колата започваше да ускорява много бавно, сякаш натискаш педала много, много плавно. При теб има ли промяна в поведението при ускорение?

Коментар

ogi28b написа:
      Не знам дали ти помага, но на Браво от първите на A дава 0.710-0.720 волта на контакт и педала без да е натиснат, а на Б дава наполовина - около 0.360 волта. Когато при мен записваше такава грешка, колата започваше да ускорява много бавно, сякаш натискаш педала много, много плавно. При теб има ли промяна в поведението при ускорение?
      И при мен на А-дава 0.710 а на Б-0,370 но го променя Б- до 0,005 волта и не ускорява понякога.А на запален двигатвл колко ти дава ?

Коментар

Еднакво.

Коментар

ogi28b написа:
          Еднакво.
          Смисъл А и Б с еднакъв волтаж ли са при запален двигател

Коментар

Колкото е напрежението на изгасен двигател на канал А, толкова е и на запален. Същото е и за канал Б - еднакво напрежение при запален и незапален двигател. Няма начин да е различно, там има стабилизирано 5 волта от компютъра.

Коментар

ogi28b написа:
              Колкото е напрежението на изгасен двигател на канал А, толкова е и на запален. Същото е и за канал Б - еднакво напрежение при запален и незапален двигател. Няма начин да е различно, там има стабилизирано 5 волта от компютъра.
              Доколкото разбрах на Алфа и на Браво и Брава имало някаква бяла букса под жабката, която създава проблема. Има ли при Пунтото или Не.

Коментар

Цитирал си ме и задаваш въпрос, затова предполагам, че питаш мен и отговарям: не знам. Дано някой с такова Пунто се включи и отговори. Букса със сигурност има, все пак тоя педал трябва да е свързан някак към компютъра. Но къде е - не знам.

Коментар

Working...
                X