Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

изхвърля вода от казанчето на Фиат Пунто 1.7 ТД

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

и майстори много а и частите да не знаеш от каде да купиш само ментета май ще се наложи да свалям главата а видя какво ще излезне притесняваме да не е спукала главата само

Коментар

Първо си оправи теча,после оставяш мотора да загрее до вентилатор на отвита капачка ,ако хвърли водата тиквата долу.Един път сменях гарнитура за нищо,на регата,на алфа 90 2,4 тд прегряваше и хвърляше водата от запушена тръбичка,рено 19 ме направи крив докато открия теча.Може и да е гарнитура,но първо провери по лесното и по ефтино
      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

правилната диагностика е 60 процента от ремонта

Коментар

Колега и аз си мисля , че си за гарнитура , ако не и за глава. При мен беше същия филм , и след радиаторчето , беше един маркуч , след него втори и накрая свалих главата и се свърши. Ти видя ли я свалена главата? Ще ти покажа моята като я свалих как изглеждаше , и един комшия майстор ми вика: "слагай нова гарнитура и я ШИТКАЙ на някой балък докато не е протекла"...такава глупост не ми и мина през главата разбира се . Лошото е , че майстора ти е взел едни 200-300 лв , и сега ще трябва пак да ги дадеш. Съвет от мен , ако си малко технически грамотен , и горе-долу сръчен си го направи сам. Аз си я свалих сам , после я качих обратно сам , и за съжаление се разделих с колата , защото не можах да намеря свястна глава за под 300 лв , а в Мега партс имаше една която можеше да легне на максимум два от ъглите си.
          Прикачени файлове
          Fiat Marea Weekend
          HLX 1,9 TD 100
          1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

Коментар

смених радиаторчето но си е същото положение надува си маркучите ще свалям главата на ново възможно ли е от това да пали по трудно като е по студено скапва акумулатора за отрицателно време от въртене

Коментар

tomito9902 написа:
              Колега и аз си мисля , че си за гарнитура , ако не и за глава. При мен беше същия филм , и след радиаторчето , беше един маркуч , след него втори и накрая свалих главата и се свърши. Ти видя ли я свалена главата? Ще ти покажа моята като я свалих как изглеждаше , и един комшия майстор ми вика: "слагай нова гарнитура и я ШИТКАЙ на някой балък докато не е протекла"...такава глупост не ми и мина през главата разбира се . Лошото е , че майстора ти е взел едни 200-300 лв , и сега ще трябва пак да ги дадеш. Съвет от мен , ако си малко технически грамотен , и горе-долу сръчен си го направи сам. Аз си я свалих сам , после я качих обратно сам , и за съжаление се разделих с колата , защото не можах да намеря свястна глава за под 300 лв , а в Мега партс имаше една която можеше да легне на максимум два от ъглите си.
              Колега,ако правилно се ориентирам от най-долната снимка, проблема е станал от пробива на гарнитурата ,заради липсващо парче от главата.Ако съдя по-това,това е от тази страна от вакум помпата,то оттам има щуцер който посредством малък мъркуч,прави циркулация с големия крък/разширителен кръг-казанче/.Именно подобен проблем, ме навява мисълта че този мъркуч е бил запушен, и в вследствие на въздушна възглавница причинена именно на запушнането на това мъркуче, е довело покачване на температурата на този участък, след което последвало разрушаването на този участък.Не случайно е сложено това мъркуче,да отвежда въздуха към разширителното казанче,защото този участък е най-високо,и трудно за обезвъздушаване на главата.Има няколко случая упоменати тук в форума за подобен проблем,именно заради това запушване,се стигало до лоши последствия, последствия с прегряване и надуване на глава...що се отнася до Колегата с проблема, щом надува,и губи парно ,то пробема е или гарнитура,или спукана глава,което за мен повече клони за второто...
              Fiat palio 1.7td

Коментар

Working...
              X