Здравеите колеги отскоро имам фиат браво 1.9jtd 105 99г.Много съм доволен като цяло но от една сед.колата издаваше странен стържеш звук при палене и в събота реших да е закарам на сервиз но не запали а звук стана осште по стържеш и силен не варти нито ангренажа които е здрав нито пистов ремак.Колата никога не ми е прегрявала нито е губила вода до последно е карах.Звука е сякаш идва някаде на вътре от мотора от зад доста не приятен.Ако някои е имал такъв проблем или може да имам някаква идея от какво може да е моля да сподели.Притеснявам се да не блокирал мотора.Благодаря предварително за оделеното внимание и време.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колата ми не пали
Collapse
X
-
Нищо, то не пречи да си купиш цял мотор и да вземаш от него каквото ти потрябва. Когато зъбите на бендикса се поизносят, не успява да зацепи добре върху маховика и се чува характерно чегъртане, подобно на това, което се чува при опит за смяна на предавка с ненатиснат съединител или с не докрай натиснат. Стартерът се намира под казанчето за хидравлична течност, откъм стената. Съветвам те да му направиш основен ремонт на тоя стартер, така и така ще го сваляш, но после ще знаеш, че стартерът ти ще работи най-малко още 5 години, а ще товари и по-малко акумулатора, ако сега някоя втулка не е добре.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Тогава на бутане трябва да пали /без да даваш на стартер да не го повредиш повече./Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Re: кола
ogi28b написа:kal0yanch40 написа:Нали знаеш, че не е хубаво да се пали на бутане/дърпане, особено дизеловите двигатели.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар