Понеже имам бустметър на турбината от известно време забелязвам ,че при подаване на повечко газ налягането скача и върви до към 1,3 бара което преди не беше така и ми се вижда множко.Знам че има някакъв клапан за тая цел и понеже не съм състезател ми се ще нещата да са си в ред.Така че очаквам мнения по въпроса.Благодаря Ви.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа ТД 100 високо налягане на турбото
Collapse
X
-
а да те попитам колата върви ли сега повече или вървежа си е същия ? Турбото свисти ли по силно ? постоянно ли държи тва налягане или е само моментно ? Дебитомер имаш ли ? погледни също маркучето за налягането на турбото (една тънка шлауфка която тръгва от студената част на турбото и отива в клапанчето на гейта ) ако маркучето е цепнато или напукано възможно е да испуска налягане и да отваря гейта в един по късен етап когато турбото прави малко по-високо налягане
-
нямам причини да се съмнявам в бустметъра защото е толкова просто устройство че не виждам какво да му се развали.Не, колата не върви повече - може би ще тръгне ако и дам и нафта освен въздух(Явно компенсатора не и е достатъчен),за свистенето не знам,маркучето е абсолютно здраво.Остава клапана да се е прецакал.Когато постоянно и давам яко газ,постоянно държи високо налягане.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар