Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странна случка със Стилото - РЕШЕНА - проблемен ЕГР клапан.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kemaloff написа:
    Дадоха ми за проба чисто нов Пиербург 7.22701.05.0. Същата работа, сив къдеж с отвратителна миризма и не може да се изфорсира повече от 2000об.Явно не е от дебитомера. Сега въпросите са защо без дебитомер няма проблеми и къде да търся проблема. Няма визуализирани грешки, с лаптопа не съм я закачал.
    Защото влиза в авариен режим и чете по таблица. - Предеполагам.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Както каза и Слави, като махнеш буксата се ползват сервизни данни по таблица. Явно проблема е в дебитомера щом се сбъгясва като го вържеш.Този новият конкретно за стило 115 ли е, понеже знам, че не става да сложиш примерно от Браво/а 105?Най-добре иди до някоя морга и си търси оригинален БОШ за проба/покупка.
      "Без сърца, сме просто машини"
      Toyota Prius 1.5 Hybrid
      EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
        Както каза и Слави, като махнеш буксата се ползват сервизни данни по таблица. Явно проблема е в дебитомера щом се сбъгясва като го вържеш.Този новият конкретно за стило 115 ли е, понеже знам, че не става да сложиш примерно от Браво/а 105?Най-добре иди до някоя морга и си търси оригинален БОШ за проба/покупка.
        http://***Модерирано***Това е което ми дадоха за проба. Колата се държи абсолютно еднакво и със стария и с новия.Реклама.Модераторски екип на fiat-bg.org
        Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
        Chevrolet Aveo

Коментар

Виж някой колега да ти услужи с истински дебитомер за проба.Явно не случайно всички препоръчват БОШ, въпреки че цената е майка си и баща си...Ако пък не те бърка малко по-високия разход - карай с откачена букса, щот е малко кофти да дадеш 150-200 лв. за нов дебитомер и да се окаже другаде проблема.
          Toyota Prius 1.5 Hybrid
          EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
            Виж някой колега да ти услужи с истински дебитомер за проба.Явно не случайно всички препоръчват БОШ, въпреки че цената е майка си и баща си...Ако пък не те бърка малко по-високия разход - карай с откачена букса, щот е малко кофти да дадеш 150-200 лв. за нов дебитомер и да се окаже другаде проблема.
            Разбрал съм се с колегата Prinko да пробвам неговия.Но въпроса пак си остава, ако не е от дебитомера какво да търся.
            Chevrolet Aveo

Коментар

Аз друг виновник не виждам, ама толкова и разбирам :D
              Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

Kemaloff написа:
                M5kov написа:
                Разбрал съм се с колегата Prinko да пробвам неговия.Но въпроса пак си остава, ако не е от дебитомера какво да търся.
                Буксата към него, примерно , не помня как е точно при теб, но примерно при Браво 1,8 има една планка с два гумени тампона на нея, която никой не завива, от там от вибрациите се разабива буксата и се прекъсва.
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

M5kov написа:
                  Аз друг виновник не виждам, ама толкова и разбирам :D
                  Май май виновника ще се окаже МАР-а. Днес един колега се закачи с АутоКом. И при включен дебитомер колата работеше нормално, но налягането в смукателния колектор стоеше твърдо заковано на 990 мбар, без значение дали подавам газ и колко. Според него дебитомера отчита вярно и всички показатели са в нормите с изключение на тези на МАР-а. Освен това каза, че турбината разтоварва бавно. За съжаление проблем не се прояви.Ако виновника е МАР-а защо тогава нямам проблеми като изключа MAF-а. Мога ли да карам с разкачен МАР и закачен MAF за проба?
                  Chevrolet Aveo

Коментар

Я, я, я, какво значи турбината разтоварва бавно ? :DИ Роска, кво правим ако аутоком-а (не са му силната страна италианките) показва глупости ?Менкайте утре сензорите, ако трябва и МАП-овете, тъкмо да му го почистя на оная хаймана, че не съм го чистил
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                      Я, я, я, какво значи турбината разтоварва бавно ? :DИ Роска, кво правим ако аутоком-а (не са му силната страна италианките) показва глупости ?Менкайте утре сензорите, ако трябва и МАП-овете, тъкмо да му го почистя на оная хаймана, че не съм го чистил
                      Не знам бе брат аз съм само един прост електроинженер . Само споделям. Колегата просто много искаше да я закачи.Утре може и да не сменим сензорите, че времето е много гадно, но в събота може да си направим една среща и да почоплим колите. Ще се чуем.
                      Chevrolet Aveo

Коментар

Някъде трябва да имам МАР и МАF от либрата, ако ти вършат работа ще ти ги пратя по куриер. Цената ще е колкото ти се откъснат от сърцето, като сделката ще бъде финализирана след като ги монтираш и видиш, че всичко е ОК.

Коментар

Проблема е решен.А проблема нямаше да се появи, ако проблемната част, беше оставена в състоянието, в което я бях оставил :DПодробности от Росен, като се появи.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                            Проблема е решен.А проблема нямаше да се появи, ако проблемната част, беше оставена в състоянието, в което я бях оставил :DПодробности от Росен, като се появи.
                            Изчерпателен както винаги!
                            04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
                              Изчерпателен както винаги!
                              Мхм !
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                Да, проблема е решен благодарение на Емо.А проблема беше в ЕГР-а. И наистина нямаше да се появи ако не бях махнал тапата му.Емо, още веднъж благодаря за помощта ти, а и да не забравя да благодаря и на Prinko. Моля някой от модераторите да коригира заглавието на темата.
                                Chevrolet Aveo

Коментар

Working...
                                X