Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Брава 1.9 ТД100 смуче въздух от някаде

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат Брава 1.9 ТД100 смуче въздух от някаде

Здравейте колеги.Имам проблем с моят Фиат когато паля той запалва и след по малко от минута гасне и след това няма палене.Аз си мисля че влиза въздух от някъде а и много хора така ми казаха.Преди седмица ми смениха всички уплътнения на ГНП защото течеше но проблема с въздуха си го имаше и преди смяната и след.Някой ако е имал такъв проблем моля да ми каже какво е било и ако някои знае добър дизелджия в София да каже.Благодаря предварително.

Смени маркучетата за излишно гориво - между дюзите и до помпата и тоя дето отива от помпата към тръбата за излишно гориво към резервоара. Смени и тапата на дюзата на 4-ти цилиндър. Прегледай марчкучите преди и след "крушата", както и самата тя да не е спукана. Провери пробката на гориния филтър дали не тече нафта от там, ако да стегния внимателно, за да не я счупиш, че е пластмасова, а не е изключено и да е зачупена и тя да създава проблем. Провери и пробката отгоре на конзолата за филтъра дали е стегната, също и двата щуцера. Следващата стъпка е сондата в резервоара.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Две парчета прозрачен маркуч ще са достатъчни за да се разбере от къде идва въздуха.Със сигурност клапаните на крушата не държат.Успех!

Коментар

Ако така наречената круша е ръчната гумена помпичка за подкачване на нафта тя е махната защото правеше проблем и зимата главно нямаше вакум и когато я стиснеш си остава мека и не се пълнеше със нафта сега е само маркуч.

Коментар

Vankodude772 написа:
          Ако така наречената круша е ръчната гумена помпичка за подкачване на нафта тя е махната защото правеше проблем и зимата главно нямаше вакум и когато я стиснеш си остава мека и не се пълнеше със нафта сега е само маркуч.
          Ами в такъв случай трябва да сложиш нова круша, да почистиш сондата в резервоара и да обезвъздушиш системата.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            Vankodude772 написа:
            Ами в такъв случай трябва да сложиш нова круша, да почистиш сондата в резервоара и да обезвъздушиш системата.
            Колега да разбирам ли че е задължителна тази круша и ако е така и не съм прекалено нахален да ми обясниш каква е причината да не става без нея

Коментар

Не, не е задължителна, но заради клапаните в нея горивото няма да може да се връща. Но това няма да ти реши рпоблема. Аз нямам такава круша (предполагам заввдоски липсва) и колата винаги си пали и работи перфектно, вече 4 години от както е при мен. Огледай около снадките където е била крушата при теб дали не са се разхлабили скобите и от там да взима въздух. След това както ти е казал Dido_Lyubenov изчисти сондата в резервоара, и тогава другите неща за които те е посъветвъл в първия си пост и напиши резултата.
              Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Vankodude772 написа:
                Dido_Lyubenov написа:
                Vankodude772 написа:
                Колега да разбирам ли че е задължителна тази круша и ако е така и не съм прекалено нахален да ми обясниш каква е причината да не става без нея
                Без крушата няма как да подкачиш горивото и да запълниш системата, така че да няма въздух в нея. Другото и колегата го каза - има възвратен клапан, който задържа горивото да не се връща в резервоара. То си има и клапан на помпата, който също не позволява горивото да се връща, но помпата не може да изгони въздуха от горивопровода преди нея и от горивния филтър. Някои карат без круша, но се налага да пълнят горивния филтър с нафта когато го сменят, и ако в даден момент системата поеме въздух по някаква причина, става сложно. Може да ти врътне много кофти номер - гасиш и после няма палене. Като имаш тая круша, винаги може да обезвъздушиш като дадеш на контакт и напомпиш докато крушата се втвърди. После като се прибереш може спокойно да търсиш от къде засмуква въздух.

Коментар

Working...
                X