Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто мк2 от 5 към 6 скорости на JTD 1.9

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто мк2 от 5 към 6 скорости на JTD 1.9

Здравейте колеги, нов съм във форума, но съм горд собственик на Пунто гтд 1.9 мк2 и малкият фиат 126п. На пунтото му предстои освежаване и така и така съм почнал да го стягам бих искал да питам дали е възможно сменянето на скоростната 5 степенна кутия с 6 степенна такава, ако да ще има ли някакъв ефект? Благодаря предварително.
    С малък Фиат само напред в този голям свят.

Re: Пунто мк2 от 5 към 6 скорости на JTD 1.9

Rady Ivanov написа:
    Здравейте колеги, нов съм във форума, но съм горд собственик на Пунто гтд 1.9 мк2 и малкият фиат 126п. На пунтото му предстои освежаване и така и така съм почнал да го стягам бих искал да питам дали е възможно сменянето на скоростната 5 степенна кутия с 6 степенна такава, ако да ще има ли някакъв ефект? Благодаря предварително.
    Първо трябва да се поинтересуваш дали 6 степенната не се слага само на бензиновите модели на пунто МК2, ако не намериш такава информация, почваш да търсиш по моргите 6 степенна, взимаш си едно шублерче и мериш дебелината на вала дето се наденва съединителя отмерваш и разстоянията от болт до болт на кутията и след това сверяваш дали има припокриване с тоята кола. Ако има сменяш смело, ако няма седиш с 5 предавки и не се оплакваш. 1.9жтд и без това е достатъчно икономично , та на дълъг път под 3,3 няма да паднеш, а аз съм го постигал тоя разход и с 5 степенната естествено с икономично каране. Моят съвет е ако ти е добре скоростната кутия и не ти създава проблеми да не правиш тази интервенция, за да не се вкараш в по-големи харчове след това
    Fiat Punto MK2 1.9JTD ELX

Коментар

Working...
    X