Здравейте колеги. Собственик съм на Fiat Bravo 1.9td gt 101к.с. 1996 ноември. От скоро усетих спадане на мощността при ускорение на втора. В малко по високите оборото се чува свистене и си мисля са не ми е тръгнало турбото. Вчера изчистих ЕГР-А, но отново е все същото. Катализатора е махнат, за това изключвам и него. Ако имате идея какво може да й е на количката ще съм ви адски благодарен. И отделно задните спирачки са с дискове.. Някой има ли идея какви да сложа, защото за моя модел няма задни дискове..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем в мощността..
Collapse
X
-
Интересно е ,че преди да ми гръмне турбо-то колата започна да върви учудващо добре..... Не знам да ли принципно е така или е изключение но беше факт.... 99% проблема е в турбото.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Именно заради това казах на колегата да огледа турбопътищата и кулера преди да почне с по-сложните неща. ЕГР няма да окаже отрицателно влияние на мощността, защото и до момента не е бил изолиран. За дебитомера мисля че в няколко теми се спореше колко важен е при ТД моторите, за това не смея да твърдя нищо за него.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Турбото се проверява относително лесно ако имаш къде да вдигнеш колата отдолу има лесен достъп до маркуча отвиваш скобата изкарваш маркуча този г-образния с оребрението и пипаш с пръсти оста за да видиш какъв луфт има, по принцип точно този маркуч съм го сменял и всичките които намерих втора ръка бяха нацепени, така че може и там да ти е пробойната.FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.
Коментар
-
Re: Проблем в мощността..
shantaffee написа:Здравейте колеги. Собственик съм на Fiat Bravo 1.9td gt 101к.с. 1996 ноември. От скоро усетих спадане на мощността при ускорение на втора. В малко по високите оборото се чува свистене и си мисля са не ми е тръгнало турбото. Вчера изчистих ЕГР-А, но отново е все същото. Катализатора е махнат, за това изключвам и него. Ако имате идея какво може да й е на количката ще съм ви адски благодарен. И отделно задните спирачки са с дискове.. Някой има ли идея какви да сложа, защото за моя модел няма задни дискове..
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар