Имах подобен проблем, накрая спря да пали изобщо на стартер, но виж на скорост по инерция палеше от ряз. Смених регулатора и проблема се оправи. Но сега пък оборотите на свободен ход ги държи нестабилни когато и скимне/2 години минаха от смяната на регулатора/. Без значение топла-студена. Като цяло щом не ти го прави всеки път проблемите може да са: регулатор или някой датчик се ебава/на разпределителния вал ми го беше давал като грешка на мен 1-2 пъти/ има и един на рейла за налягането. Да вметна само че на диагностиката всички данни ми бяха като по учебника/ вдигаше си налягане както трябва при въртенето и т.н./, съдя явно че на самия регулатор се получава някакъв механичен проблем с времето и спира да работи както трябва след като не го изписва като грешка при диагностика.
Колеги искам да се извиня на всички!!! Подвел съм ви тъй като колата е на мой колега и искам да му помогна значи двигателят е 1.9jtd но 105 коня а не 90 както обявих!
абе,хора,вие болни ли сте,какви свещи,какъв подгрев,това е мотор с ДИРЕКТНО впръскване ,а и е КОМЪН-РЕЙЛ и температурата на околната среда е положителна.
абе,хора,вие болни ли сте,какви свещи,какъв подгрев,това е мотор с ДИРЕКТНО впръскване ,а и е КОМЪН-РЕЙЛ и температурата на околната среда е положителна.
Виж сега, кой е болен и кой не, всеки тук може да споделя мнение! Мери си приказките!
Колеги моля ви!Няма нужда да се стига до разправии.Единия е прав че на този мотор в момента не му е проблема подгрева,а другия е прав че може да сподели мнение,така че стиснете ръце!
правена ли е профилактика на стартера? върти добре не значи много - за да пали колата добре трябва стартера да върти "отлично". най сигурно е - на парчета, измиване и проверка. ако има износени втулки/лагери - подмяна, после гресиране и на колата. акумулатора също трябва да е читав. ако не е - знаеш. ако всичко това е наред - значи помпата е ленива и не вдига налягане.
Едно леко допълние към въпроса с налягането в рейла - тези 340 бара, когато ДВГ вече работи ли са измерени, или докато върти на стартер и не иска да запали ?
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар