Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да разбера, работи ли ми турбото - Пунто тд60

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да разбера, работи ли ми турбото - Пунто тд60

Здравейте, карам пунто 1,7 тд 60 1997, и въпроса ми е как да разбера дали турбото работи, след 2000 оборота не се усеща тласък, но колата не е много бавна като цяло. И като тръгна на първа и пусна газта забива предницата, дали това има общо с турбото?

Имаш ли друга кола и ако да - каква е тя?

Коментар

ogi28b написа:
      Имаш ли друга кола и ако да - каква е тя?
      Не, нямам.

Коментар

И не гори масло.

Коментар

Работи ти.

Коментар

ogi28b написа:
            Работи ти.
            Но защо след 2000 оборота не се усеща тласък?

Коментар

От 1,7Д 60кс. не очаквай някакъв турбо тласък който да ти скърши врата.P.S. Колата е с 118Nm максимален въртящ момент и то при 2500 обр.
              Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
              Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Xaus написа:
                От 1,7Д 60кс. не очаквай някакъв турбо тласък който да ти скърши врата.P.S. Колата е с 118Nm максимален въртящ момент и то при 2500 обр.
                А това забиване на предницата нормално ли е, и има ли общо с турбото? Усеща се само на първа и втора.

Коментар

Това, не е комън рейл ,след 2800 об. се задейства лостчето което е скрито в гъбата на саматапомпа отгоре,точно тази гъба, прай ефекта "ритането". :D Имам предвид, ако ти е бошовска помпа, за лукас незнам как е там, но при бошовската така действа, именно след 2500-2800 при натиснат докрай педал. Но ефекта не толкова голям, колкото кадилката която излиза отзаде. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 За тоя двигател, италиянеца се е опитал да компесира маломощието , като е увеличил дебита на нафта от въпросния механизъм"гъбката", И знай, че тая гъбка много смуче, става кат бензинка, затова, аз на моята съм и теглил чертата , просто го изолирах....
                  Fiat palio 1.7td

Коментар

Working...
                  X