Здравейте! От около месец съм собственик на Fiat Punto 1.9JTD 80к.с. 2001г. Като цяло останах с впечатлението, че това е автомобил с нисък разход затова смятам, че проблемът е някъде в автомобила.Разходът който ми дава градско бордовият компютър е средно 12км/л (8,3л/100км). Варира от 11.8 до 12.5. Колата я карам нормално - не натискам много. Четох доста теми и градско хората казват, че показанията на бордовия компютър са от 14км/л до 16км/л (6,6л/100км). Разликата е от почти 2л на 100км. На таблото ми мига единствено лампичката за свещите, но тях скоро ще ги сменя. Що се отнася за показанията на бордовия компютър - склонен съм да им вярвам защото преди седмица заредих 20лв (7,7л), когато ми светна лампата и вчера лампата светна отново при изминати 51км. (няма изтичане на нафта)Ще се радвам ако ме насочите какъв може да е проблемът.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Punto 1.9JTD ми гори много
Collapse
X
-
Re: Fiat Punto 1.9JTD ми гори много
veskoy написа:Здравейте! От около месец съм собственик на Fiat Punto 1.9JTD 80к.с. 2001г. Като цяло останах с впечатлението, че това е автомобил с нисък разход затова смятам, че проблемът е някъде в автомобила.Разходът който ми дава градско бордовият компютър е средно 12км/л (8,3л/100км). Варира от 11.8 до 12.5. Колата я карам нормално - не натискам много. Четох доста теми и градско хората казват, че показанията на бордовия компютър са от 14км/л до 16км/л (6,6л/100км). Разликата е от почти 2л на 100км. На таблото ми мига единствено лампичката за свещите, но тях скоро ще ги сменя. Що се отнася за показанията на бордовия компютър - склонен съм да им вярвам защото преди седмица заредих 20лв (7,7л), когато ми светна лампата и вчера лампата светна отново при изминати 51км. (няма изтичане на нафта)Ще се радвам ако ме насочите какъв може да е проблемът.
-
Колега според мен разхода ти е добре, на твоята колица и дават 6.6/100км. градски цикъл, но това е при идеални условия, ти си засякъл 8,3, много зависи как я караш, ако палиш и гасиш на разстояния от по 5км. е нормално да гори, пробвай, да я покараш повечко километри в града без да я гасиш, също ако висиш в задръствания разхода си се вдига докато колата "кълца" на празен ход и разхода по борда си се вдига... На дълго ако ти гори 4-4,5 при нормално шофиране значи нямаш проблеми с колицата, но нека кажат и други колеги които имат твоя двигател Само за справка на моята машинка 1.9 и дават градски разход от 7,1/100км. но като карам на къси разстояния дори и без да давам газ, разстояния от 4-5 км. като цъкна борда показва някакъв извънземен разход като например 10,8 11,2/100км. което направо ме шашка но вечер като излеза да се воза и изминавам по дълги градски разстояния без да чакам по светофарии без да паля и гася си ми дава разход 7,6-8/100км. Дано съм бил полезен, ПоздравиТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Горивния филтър е сменен. Средната скорост по бордови компютър е 18-20km/h. Бензиностанцията, на която зареждам по принцип е ЕКО, но преди това ми се наложи да заредя на Lukoil и нямаше разлика. Не си мисля, че ще ми харчи 4 в града, но както казваш ще бъда доволен на нормалния разход около 6.5.И аз забелязвам, че като я карам по-бързичко разхода пада, но все пак в рамките на нормалното.
Коментар
-
veskoy написа:Горивния филтър е сменен. Средната скорост по бордови компютър е 18-20km/h. Бензиностанцията, на която зареждам по принцип е ЕКО, но преди това ми се наложи да заредя на Lukoil и нямаше разлика. Не си мисля, че ще ми харчи 4 в града, но както казваш ще бъда доволен на нормалния разход около 6.5.И аз забелязвам, че като я карам по-бързичко разхода пада, но все пак в рамките на нормалното.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
"Да , а моето пунто едно време гореше в града 2/100 а по магистралата -1/100..." В града съм мн.доволен като разхода ми е под 10/100 , а за това пунто 7-8л/100 си е нормален разход ...Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
veskoy написа:Горивния филтър е сменен. Средната скорост по бордови компютър е 18-20km/h. Бензиностанцията, на която зареждам по принцип е ЕКО, но преди това ми се наложи да заредя на Lukoil и нямаше разлика. Не си мисля, че ще ми харчи 4 в града, но както казваш ще бъда доволен на нормалния разход около 6.5.И аз забелязвам, че като я карам по-бързичко разхода пада, но все пак в рамките на нормалното.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
veskoy написа:Здравейте! От около месец съм собственик на Fiat Punto 1.9JTD 80к.с. 2001г. Като цяло останах с впечатлението, че това е автомобил с нисък разход затова смятам, че проблемът е някъде в автомобила.Разходът който ми дава градско бордовият компютър е средно 12км/л (8,3л/100км). Варира от 11.8 до 12.5. Колата я карам нормално - не натискам много. Четох доста теми и градско хората казват, че показанията на бордовия компютър са от 14км/л до 16км/л (6,6л/100км). Разликата е от почти 2л на 100км. На таблото ми мига единствено лампичката за свещите, но тях скоро ще ги сменя. Що се отнася за показанията на бордовия компютър - склонен съм да им вярвам защото преди седмица заредих 20лв (7,7л), когато ми светна лампата и вчера лампата светна отново при изминати 51км. (няма изтичане на нафта)Ще се радвам ако ме насочите какъв може да е проблемът.
Коментар
-
ogi28b написа:veskoy написа:Здравейте! От около месец съм собственик на Fiat Punto 1.9JTD 80к.с. 2001г. Като цяло останах с впечатлението, че това е автомобил с нисък разход затова смятам, че проблемът е някъде в автомобила.Разходът който ми дава градско бордовият компютър е средно 12км/л (8,3л/100км). Варира от 11.8 до 12.5. Колата я карам нормално - не натискам много. Четох доста теми и градско хората казват, че показанията на бордовия компютър са от 14км/л до 16км/л (6,6л/100км). Разликата е от почти 2л на 100км. На таблото ми мига единствено лампичката за свещите, но тях скоро ще ги сменя. Що се отнася за показанията на бордовия компютър - склонен съм да им вярвам защото преди седмица заредих 20лв (7,7л), когато ми светна лампата и вчера лампата светна отново при изминати 51км. (няма изтичане на нафта)Ще се радвам ако ме насочите какъв може да е проблемът.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
Аз карам същото Пунто и разхода който ти дава е нормален. Много зависи от пробега и средната скорост. Работата ми е такава, че паля, изминавам 5-10км. и гася (и така 5-10 пъти на ден - градско). Зимата съм имал случаи да показва 7,5км./л. (13,3/100) В момента ми се движи между 14-16км./л. градско в Пловдив с много агресивно (граничещо с лудо) шофиране.Punto 1.9JTD
Коментар
-
Може наистина проблемът да е в кратките разстояния, които караш. Колата наистина е икономична. При мен в София се колебае показанието на борд компютъра между 17-18км/л. Но аз карам НЕ в пиковите часове, а и доста спокойно. Преди време съм засичал подробно и много показанията на борд компютъра-показва горе-долу (+- някоя десета) вярно- мисля,че може да му вярваш.Добре те съветват-засечи на извънградско, ако харчи между 4 и 5-нямаш проблеми.
Коментар
-
emzo написа:Тия с ниския разход им прати много поздрави.Разберете го един път за винаги.В големия град разхода е нисък за сметка на пробега, а в малкия град - обратното.Нещата са на кантар.Проблем нямаш. За Добрич ти е идеален разхода.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар