Колеги от вчера при палене не ми угасна лампата на мотора и при старт изписа engine fault. Колата не вдига повече от 3000 об и след 2км угасна и всичко беше ок. По колата-затапен егр, чистени мап и маф с мотип препоръчан от Емзо. Изчетох темите за грешката, но при повечето колеги се появява при високите обороти, а при мен с стартирването на мотора и изчезва след известни км. Да се насочвам ли към соленоида или да търся проблема другаде. П. С-преди 4месеца е преместен на акумулатора и почустена букса за лоша връзка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Р0235-Map,maf или соленоид.
Collapse
X
-
ogi28b написа:Извинете за глупавия въпрос, ама какво е това, което наричате "соленоид" ?!?Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Да де, ама така написано е все едно някой да дойде и да каже, че неговото Стило ТДИ има проблем с една от помпа-дюзите.Повечето могат да разберат за какво става въпрос, ама нещата въобще няма да са коректно написани.И това го казвам, защото N75 при Фиат е електрически дросел, който го имат някои дизели, но колегата няма такъв в случая.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
аз смених соленоида с нов на hoffer нещо не ми харесва надува до 3000/3100 и спира набира много бавно нагоре отделно като натисна да надува и при смяна на предавка неще да наеме трябва да отпусна гаста и да натисна и тогава тръгва немога да разбера кво става ще трябва оригинален оделно и мапа е нов мислех че може да е от него между другото му замерих съпротилението на новя е 18 ома на оригиналния 15.5 и по ауто дата го дават 15.5 незнам да не е от там причината моя го почистих ама не ми харесва как надува ще помоля за съвет !fiat stilo jtd
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар