Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на свещи - Брава 1,9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на свещи - Брава 1,9 JTD

Здравейте, колеги. Изчетох няколко теми свързани със свещите и ми изниква следния въпрос. Тъй като доста хора казват, че се късат изгорелите свещи, какво се прави в случай, когато това стане, защото съм сигурен, че имам поне 2 изгорели свещи, което е и предпоставка за 2 скъсани такива...
    Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

Отвивай ги на студен двигател.
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

Тогава не се късат или е по-малка вероятността ? Защото, ако пак има вероятност да се скъсат ми е чудно след това какво да правя ?

Коментар

Аз ли съм най-големия късметлия... моите бяха стегнати съвсем леко и се отвиха супер лесно...
        FIAT BRAVO 1.9 JTD 105, 99г.

Коментар

Аз още не съм пробвал моите, но като прочетох доста хора се оплакват от този проблем, че им се късат...та се чудих, дали да отида в сервиз да ги сменят, че така поне като се скъсат те да му мислят, или има някакъв начин да ги извадя дори и да се скъсат и да не ходя при поредните "майстори".

Коментар

Аз кво съм правил.Нямал съм запекла свещ, но ако някой не искат да вървят хубаво.РАзвивам малко и пръскам с ВД40. После завивам за да се раздвижи и после пак развивам. Ако има нужда повтарям.Ако се скъса свещ свалят главата и разпробиват и ги вадят. Абе дано да не ти се случва. До колкото съм чувал на JTDто не се късали. Проблема бил с други двигатели с дълги свещи.
            Bravo JTD 105 '98

Коментар

Да не правя нова тема, ама само на мен ли ми се струва сложна операцията по смяна на свещите...на такова място са, че не мога да стигна как да е, а и като ги гледам не ми идва идея как ще стане това...да не би да има специален ключ за отвиването им ?

Коментар

Дълбок камък 10, удължения с чупещо рамо.Всичко опира до инструментариум
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  + сръчни ръце и пожелание магнит :D
                  Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                    emzo написа:
                    + сръчни ръце и пожелание магнит :D
                    И магнита задължително телескопичен
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Ами от къде взимате грес за свещите? Аз ще сменям и аз и ще сложа пак на BERU и препоръчват специална грес само че от къде да се вземе грес?
                      Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Valiosport написа:
                        Ами от къде взимате грес за свещите? Аз ще сменям и аз и ще сложа пак на BERU и препоръчват специална грес само че от къде да се вземе грес?
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Valiosport написа:
                          Само не ми казвай че сега разбираш за греста... http://www.tech-co.bg/produkti/podgrevni-sveshchi-beru
                          Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

Тука Валката е 6, Банков пак в бисерите
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз да потвърдя за за греста. Много съм доволен от резултата, след 5 - 6 години и 100 000 километра , едната свещ се разви без никъкви проблеми.А греста я взех от един познат, иначе ми искаха 25 лв по спомени за локтайтска.А иначе за смяната , няма нищо сложно, стига да имаш подходящият инструмент и да не се панираш от факта че няма да завиеш свещите в блока направо с ръка.То там ннататък всичко е лесно.
                              Bravo JTD 105 '98

Коментар

Working...
                              X