Здравейте, колеги. Изчетох няколко теми свързани със свещите и ми изниква следния въпрос. Тъй като доста хора казват, че се късат изгорелите свещи, какво се прави в случай, когато това стане, защото съм сигурен, че имам поне 2 изгорели свещи, което е и предпоставка за 2 скъсани такива...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на свещи - Брава 1,9 JTD
Collapse
X
-
Аз още не съм пробвал моите, но като прочетох доста хора се оплакват от този проблем, че им се късат...та се чудих, дали да отида в сервиз да ги сменят, че така поне като се скъсат те да му мислят, или има някакъв начин да ги извадя дори и да се скъсат и да не ходя при поредните "майстори".Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp
Коментар
-
Аз кво съм правил.Нямал съм запекла свещ, но ако някой не искат да вървят хубаво.РАзвивам малко и пръскам с ВД40. После завивам за да се раздвижи и после пак развивам. Ако има нужда повтарям.Ако се скъса свещ свалят главата и разпробиват и ги вадят. Абе дано да не ти се случва. До колкото съм чувал на JTDто не се късали. Проблема бил с други двигатели с дълги свещи.Bravo JTD 105 '98
Коментар
-
nsn написа:emzo написа:Дълбок камък 10, удължения с чупещо рамо.Всичко опира до инструментариумКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Valiosport написа:Ами от къде взимате грес за свещите? Аз ще сменям и аз и ще сложа пак на BERU и препоръчват специална грес само че от къде да се вземе грес?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Valiosport написа:Ами от къде взимате грес за свещите? Аз ще сменям и аз и ще сложа пак на BERU и препоръчват специална грес само че от къде да се вземе грес?Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Аз да потвърдя за за греста. Много съм доволен от резултата, след 5 - 6 години и 100 000 километра , едната свещ се разви без никъкви проблеми.А греста я взех от един познат, иначе ми искаха 25 лв по спомени за локтайтска.А иначе за смяната , няма нищо сложно, стига да имаш подходящият инструмент и да не се панираш от факта че няма да завиеш свещите в блока направо с ръка.То там ннататък всичко е лесно.Bravo JTD 105 '98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар