2 от свещите ги бях сменял миналата година и сега реших профилактично да ги отвия, едвам се развиха и скърцаха много.Другите 2 дето не ги бях сменял не посмях да ги пипна.Каква е причината да спичат така зверски за 1 година ползване?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо спичат свещите
Collapse
X
-
Защо спичат свещите
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Студен. Свещите са от тънките 8 мм.Едната миналата година така скърцаше и накрая и се откъсна предния край на електрода от свеща.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Преди четири години като взех на бащата Пунтото имаше изгоряла свещ на 4-ти цилиндър. Дето се вика си ми мина през главата как разглобявам мотора за скъсана свещ и се чудих изобщо дали да я правя, понеже беше зимата и както знаем JTD-то пали и без свещи. Тъй като го дразнеше постоянното мигане на лампата за подгрева след всяко запалване беше ясно че ще трябва да я правя.Старата свещ се разви без никакви проблеми за мое учудване, изпука веднъж като я напънах с гедорето (1/4 инча от малките, че там голямо не влиза) и се разви. Продухах леглото и намазах тънко с грес резбата на новата свещ (Искра) и за мое учудване при навиването скърцаше, още на първите обороти я развих пак, премерих я отново с шублера, пак я проверих в каталога, визуално я сравних със старата - всичко си беше точно, никакви стружки по греста, нищо и в крайна сметка си я навих със скърцане. На моето Пунто още нямам изгоряла свещ.Та и аз съм си мислел много пъти какво става с тия свещи, ама като знам какъв филм бях с CDI-то докато му измъкна дюзите, това със свещите дори и със сваляне на главата ми се вижда песенFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
emzo написа:Някоя А класа ли ? :DFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Ама дума не може да става. Къде са немските инженери къде си ти... Има да се учат немците ехеееее....Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
ilko-gd написа:Преди четири години като взех на бащата Пунтото имаше изгоряла свещ на 4-ти цилиндър. Дето се вика си ми мина през главата как разглобявам мотора за скъсана свещ и се чудих изобщо дали да я правя, понеже беше зимата и както знаем JTD-то пали и без свещи. Тъй като го дразнеше постоянното мигане на лампата за подгрева след всяко запалване беше ясно че ще трябва да я правя.Старата свещ се разви без никакви проблеми за мое учудване, изпука веднъж като я напънах с гедорето (1/4 инча от малките, че там голямо не влиза) и се разви. Продухах леглото и намазах тънко с грес резбата на новата свещ (Искра) и за мое учудване при навиването скърцаше, още на първите обороти я развих пак, премерих я отново с шублера, пак я проверих в каталога, визуално я сравних със старата - всичко си беше точно, никакви стружки по греста, нищо и в крайна сметка си я навих със скърцане. На моето Пунто още нямам изгоряла свещ.Та и аз съм си мислел много пъти какво става с тия свещи, ама като знам какъв филм бях с CDI-то докато му измъкна дюзите, това със свещите дори и със сваляне на главата ми се вижда песенhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
infineon написа:ilko-gd написа:Преди четири години като взех на бащата Пунтото имаше изгоряла свещ на 4-ти цилиндър. Дето се вика си ми мина през главата как разглобявам мотора за скъсана свещ и се чудих изобщо дали да я правя, понеже беше зимата и както знаем JTD-то пали и без свещи. Тъй като го дразнеше постоянното мигане на лампата за подгрева след всяко запалване беше ясно че ще трябва да я правя.Старата свещ се разви без никакви проблеми за мое учудване, изпука веднъж като я напънах с гедорето (1/4 инча от малките, че там голямо не влиза) и се разви. Продухах леглото и намазах тънко с грес резбата на новата свещ (Искра) и за мое учудване при навиването скърцаше, още на първите обороти я развих пак, премерих я отново с шублера, пак я проверих в каталога, визуално я сравних със старата - всичко си беше точно, никакви стружки по греста, нищо и в крайна сметка си я навих със скърцане. На моето Пунто още нямам изгоряла свещ.Та и аз съм си мислел много пъти какво става с тия свещи, ама като знам какъв филм бях с CDI-то докато му измъкна дюзите, това със свещите дори и със сваляне на главата ми се вижда песенLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Колеги от пролетта се каня да развия свещите да ги погледна дали изобщо работят, първо мислех да ги премера както са на колата, но един майстор ми каза, че може свещта да е здрава и пак да не почервенява целия електрод...Взех си нови свещи обаче проблема с късането остава... Първоначално мислех да я закарам при някой майстор, ама нали уж трябва на студен двигател да се развият.... После при затягане как ги затягате без динамометричен ключ? Дайте някаква идея какво е най-добре да се направи в случаяТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Затягаш леко, с късата тресчотка от гедорето и леко без да напъваш много. Те не се късат от презатягане.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
Ето малко how-to, ако не сте го чели: http://download.fiat-bg.org/Books/Br...Glow_Plugs.pdf04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар