Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оборотите играят Брава 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оборотите играят Брава 1.9 JTD

Здравейте, колеги. От 2 дни имам следния проблем. Когато запаля колата досега винаги оборотите са си стояли на 850 като залепени, без да помръднат дори милиметърче. Обаче от 2 дни насам като я запаля оборотите играят в интервала 800-900 като това не става постоянно, на няколко секунди и пак се нормализират на 850. Въпросът ми е от какво може да се е получило това, защото искам да го оправя незабавно ?
    Fiat Brava 1.9 JTD, 105hp

Колега имам същия проблем при 1.9 жтд 110 кс играят 800-900 до когато и скимне и спрат да играят адски ме изнервя...... никой до сега не ми е дал конкретен отговор от какво е това .
    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Регулатор високо налягане.
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
        Регулатор високо налягане.
        Къде се намира и поправя ли се или се заменя с нов ? Моля, обяснявай, че изобщо нищо не знам, а ме дразни това нещо като играят така.

Коментар

Намира се на помпата за високо налягане(единстеното нещо в което има букса)с две болтчета,но първо диагностика-при някой който си разбира от работата.
          Bravo 1.9d 97г

Коментар

Да ти проверят и дюзите.Аз залагам на дюза. При менящи се обороти не виждам как ще хванат регулатора,освен със смяна.
            AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
            HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Практиката показва, че се сменя само с нов и само скапан бош.Само, че преди да се постави така диагноза и да тръгваш да се набутваш една шапка пари би следвало да се направи диагностика на колата.
              Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Добре, видяло се е, че ще се ходи на диагностика. Да попитам сега колегите от Добрич, ако знаят къде могат да ми направят такава, ама хора, които разбират, че 2-3 пъти попаднах на "майстори" и само хвърлях напразно пари за диагностика. В краен случай може и за Варна да ми кажете. Желателно е, човека да е наистина много кадърен.

Коментар

Преди да се филмираш свали пистовия ремък, запали колата и виж дали ще има промяна.Не ми е ясно какво ще видите на диагностиката: Повреден инжектор, пикаеща дюза или регулатора на налягането.Стойностите на регулатора винаги играят.
                  04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
                    Преди да се филмираш свали пистовия ремък, запали колата и виж дали ще има промяна.Не ми е ясно какво ще видите на диагностиката: Повреден инжектор, пикаеща дюза или регулатора на налягането.Стойностите на регулатора винаги играят.
                    Повредения инжектор не влиае на оборотите на празен ход.
                    Bravo 1.9d 97г

Коментар

vgeorgiev написа:
                      Bravo 1.9d 97г

Коментар

регулатора се установява много лесно,а и най-вероятно е от него

Коментар

ivel написа:
                          регулатора се установява много лесно,а и най-вероятно е от него
                          Това е твоя майстор, и ти е близо
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

А на мен от София кои ще помогне за този проблем ?? :D
                            Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

nsn написа:
                              Влияе,влияе и още как... JTD 105 на Мареа,2-ри цилиндър
                              AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                              HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
                              X