Здравейте колеги, колата е Bravo JTD 100. До сега всичко беше наред, помпата дори не се чуваше...до вчера, когато паля да си тръгвам от работа и точно преди да паркирам почна да се чува виещ звук от помпата. Звука е доста силен щом с чува вътре при запален двигател. Чудно ми е как така от изведнъж почна да вие. Дали не се е задръстила цедката преди помпата и от това да се натоварва нещо. Ако не е от цедката а просто помпата заминава има ли някакъв физичен закон, който определя колко още има в тая помпа или всеки един момент може да ме остави на пътя. До сега не съм я оставял без нафта гледам да зареждам до 10-15км след като светне лампата. Зареждал съм от известните марки бензиностанции. Не съм слагал от туби.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подкачващата помпа почна да вие.
Collapse
X
-
mr. Nikoi написа:Моята щом започнах да я чувам и след има няма седмица и ме остави на пътя.Бъди готов да спре в движение някъде.Спира отведнъж, изтрива се колектора на моторчето.Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Моята я взех около 100 и малко лева до колкото помня.Не си купувай втора употреба, не се знае колко ще кара тя, а разправията е неприятна.Смених само помпата , без кошницата.От косера я купих моята, меат енд дориа. Още държи , вече 5 години може би.На бравото има една капачка като махнеш мокета в багажника.На 3 винта мисля се държеше. Развиваш я и отдол се показва голямата гайка на кошницата.С едно дървено трупче и един чук полека лека от всички страни докато се опразвие малко гайката и после на ръка.Но преди това трябва да махнеш маркучите - с тях имах най голям проблем. Имат някъкви щипки и не помня точно как се вадеха, но доста проблем ми направиха. Мисля че трябваше да се натиснат за да се освободят. Малко наобратно работеха тези щипки.После като се свали кошницата помпата е набита в едно пластмасово тяло. С две малки отверки в двата края полека лека я извадихме от държащият пласмасов цилиндъ.После при самото слагане имах проблем с уплътнението до колкото помня. Мисля че пътво нанизах уплътнението на отвора на резервоара , после сложих кошницата за легне хубаво и тогава завих гайката. Преди това пробвах нешо друго, не помня как точно но не искаше да се завива добре гайката.Това е общо взето разправията. Не е сложно но е малко пипкава и завряна работа.Bravo JTD 105 '98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар