Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спадане на оборотите при ускорение на Стило 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спадане на оборотите при ускорение на Стило 1.9 JTD

Здравейте, от известно време забелязах, а може и винаги да е било така и да не съм обърнал внимание, че при ускорение на 3-та и 4-та предавка, оборотомера след бързо покачване на стрелката до кум 2500 оборота, временно спира, дори спада с няколко милиметра, след което започва да се покачва отново, но с по-бавни темпове. Та чудя се, нормално ли е това или съединителя или нещо друго е тръгнало да си заминава ?Ако някой е имал подобен проблем, нека сподели опита си.
    Stilo 1.9 JTD 115Hp

Най-вероятно в момента на качване на оборотите без да се вдига скоростта ти буксува съединителя. При мене в момента го прави от 3-та нагоре след 2000 оборота при натискане на газта до долу.
    Фиат Крома 1.9 16v+
    Фиат Браво 1.6 16v
    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

И моето взе да го прави това, но не съм се задълбочавал че нямам време. Тва не беше ли признак на заминал дебитомер? Лаптопа ми не държи няма как да бутна едно логче.

Коментар

той че ми е заминал дебитомера си го знам :D ама се чудя дали не е съединителя, което е по-голям проблем
        Stilo 1.9 JTD 115Hp

Коментар

Re: Спадане на оборотите при ускорение на Стило 1.9 JTD

ivokolev написа:
          Здравейте, от известно време забелязах, а може и винаги да е било така и да не съм обърнал внимание, че при ускорение на 3-та и 4-та предавка, оборотомера след бързо покачване на стрелката до кум 2500 оборота, временно спира, дори спада с няколко милиметра, след което започва да се покачва отново, но с по-бавни темпове. Та чудя се, нормално ли е това или съединителя или нещо друго е тръгнало да си заминава ?Ако някой е имал подобен проблем, нека сподели опита си.
          Е това няма как да стане при тръгнал съединител, а е точно обратното, оборотите се вдигат а километрите не.
          FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Re: Спадане на оборотите при ускорение на Стило 1.9 JTD

ivokolev написа:
            А това усеща ли се в самото ускорение по някакъв начин? Защото така написано - все едно гледаш само оборотомера, а иначе всичко си е наред, освен показанието на конкретния уред. Описаното ще го усещаш едва ли не като натискане на спирачките, или ако не това - то поне ще е като придърпване на самата кола. Усеща ли се нещо такова?

Коментар

Working...
            X