Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пак за дюзите...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пак за дюзите...

Колеги днес докато си разглеждах разни работи с FES, отново реших да погледна корекциите на дюзите. Двигателя беше топъл, бях покарал 20-30км градско (знам, че не се гледа на загрял, но уж трябва при загрял да са почти 0-ли корекциите..) та като пуснах да видя как са, се оказа че корекциите са дори повече от преди 1-ва и 2ра са с - 1,10, 3та -0,13, а 4-та +1,95. Това не е ли много? Всъщност нямам оплаквания колата си върви добре и пали от раз. Но въпроса ми е трябва ли да предприемам нещо или да си карам? Ако наистина има някакъв начален проблем с дюзите, ако карам дълго време така може ли да се преебе нещо генерално? Т.е. ако сега могат да минат с почистване, след време да трябва да се сменят? Или пък нещо по двигателя да се скапе?
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Корекцията се гледа на загрял мотор, дюзата си има работна температура. Не случайно и когато се стендова се загрява до ххС* и тогава стенда я проверява.... Корекцията може да зависи и от други неща и не е показател за състоянието на дюзите. От кофти дюзи може да счупиш мотора, всичко зависи какво им е кофтито.

Коментар

chaveto написа:
      Корекцията се гледа на загрял мотор, дюзата си има работна температура. Не случайно и когато се стендова се загрява до ххС* и тогава стенда я проверява.... Корекцията може да зависи и от други неща и не е показател за състоянието на дюзите. От кофти дюзи може да счупиш мотора, всичко зависи какво им е кофтито.
      От кофти разпръскващи може да счупиш мотора(не че не е част от дюзата,но разпръсквача е виновен за стопени бутала)
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

Дюзи се гледат на студен мотор.Ако на студен мотор стойностите са близки една до друга и в норми или компенсационните двойки са в норми, то евентуално може да се каже, че са наред.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Дюзи се гледат на студен мотор.Ако на студен мотор стойностите са близки една до друга и в норми или компенсационните двойки са в норми, то евентуално може да се каже, че са наред.
          Колко гориво се подава при студен и топъл мотор на празен ход да речем?

Коментар

Ето с тази http://www.liqui-moly.de/liquimoly/p...cument&land=DE добавка сипана в един резервоар ги докарахме почти на 0.На следващото зареждане не си спомням какви бяха стойностите.То тази добавка работи
            И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Пичове,айде стига сте ги рекламирали тия добавки! Карате коли на"незнайни" години и километри и очаквате някоя въшебна химия да ви набави механичните износвания????

Коментар

Няма или поне аз не знам добавка, която да поправя износен метал или какъвто там материал се използва в разпръсквача.Единстветната добавка, която признавам е бензин в нафтата и газ по баирите. И пак не оправя прецакани дюзи. Прави се превантивно от време на време.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Единстветната добавка, която признавам е бензин в нафтата и газ по баирите. И пак не оправя прецакани дюзи. Прави се превантивно от време на време.
                  Това сериозно ли е ? Кажи малко повече. Какво количество, през какво време и т.н. ?

Коментар

До 10% спрямо нафтата.Дискутирано е във форума. Разтърси се.Няма много привърженици :D
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тръгнали ли са дюзите, няма спасение освен ремонт.

Коментар

emzo написа:
                        До 10% спрямо нафтата.Дискутирано е във форума. Разтърси се.Няма много привърженици :D
                        Чувал съм и за хидравлично масло в нафтата, ама каква беше пропорцията, нещо от рода на 50-100грама на резервоар
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

emzo написа:
                          За мен е важно ти дали си го правил ? и ако да, за теб лично какъв е резултата ?p.s. Нямам проблем с дюзите, питам от чисто любопитство.

Коментар

Веднъж годишно.На резерва 7литра слагам 5 литра дизел + 1.2 литра бензин, излизам извън града и и спирам тока по баирите, докато светне резервата и после си зареждам.Сега идва въпроса, какъв да е резултата ?Какво да усетя ? Да ми ускорява с 1 сек. по-малко ... ами няма как да стане.Да лепи повече за седалката ? Ами пак няма как да стане.Да трака повече или по-малко ? Ми все си трака. Дизел е.Да ми падне разхода ? И това няма как да стане.Дали ще заредя от ЕКО, ОМВ, Ромпетрол , Лукоил и т.н. - ми все тая, винаги си ми върви еднакво колата.Прави се превантивно/профилактично.В книжките на някои мергели и баварци дори е написано.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              ......
                              Не виждам смисъл от сипването след като нищо не усещаш.2-масло да се сипва съм съгласен, защото всеки усеща разликата от маслото.А в кои книжки го пише това за маслото? Бош от доста отдавна не препоръчва бензин... а тук май сте на системи Бош.П.С всяка една добавка за почистване на горивната система гарантира, че всичко което свали ще мине през дюзи....П.С2 а бензина няма да почисти нищо по горивната система, по скоро ще почисти нещо след дюзите

Коментар

Working...
                              X