Здравейте, отново. До преди известно време нямах хидравлика (беше изчезнала). Помпата се въртеше, не беше блокирала, но нямаше движение на хидравлична течност в казанчето. Та както и да е де, и смених старата, която беше от черните с друга работеша алуминиева. Два-три месеца отново си имах хидравлика и си свирках. Но радостта ми беше до онзи ден, когато в движение усетих, че волана ми се вдърви и отново познатото чувство да се набирам на волана все едно съм зала. И тази не е блокирала, върти се нормално без никъкви звуци от към ремъка и отново никъкво движение на хидравлична течност в казанчето след пълен ляв, пълен десен. Като симптоми, незнам единствено при пълен ляв и десен се чуваше едно като джжж-джжжж (нещо като жужене). След това такъв подобен звук се чуваше като почна да въртя волана на ляво. На дясно го няма. Та сега и въпроса ми. След като на два пъти имам идентични проблеми. Възможно ли е нещо да става в рейката и тя да магарясва или проблема е отново в помпата. Да уточня, че и преди и сега не губи хидр. течност от никъде. Гледах от долу рейката е суха, няма омасляване.Също така има ли възможност да блокира някакъв клапан и за това да става това? Не съм запознат напълно с принципа на действие и не мога да си обясня проблема. Технически съм грамотен, ако трябва да се сменя аз ще си я правя.Благодаря предварително ако на някой му светне какво може да е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново ми изчезна хидравликата на волана-моля за съвет
Collapse
X
-
Има клапан,на брат ми на голфа точно той правеше магарии.Лопатките си бяха наред,явно ако влезе боклук блокира клапана защото като почукам помпата хидравликата заработваше, но не стигнахме до по подробно разглеждане защото на третото разглобяване брата спука задния капак на помпата и я сменихме с фиатскаFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
-
янко написа:Има клапан,на брат ми на голфа точно той правеше магарии.Лопатките си бяха наред,явно ако влезе боклук блокира клапана защото като почукам помпата хидравликата заработваше, но не стигнахме до по подробно разглеждане защото на третото разглобяване брата спука задния капак на помпата и я сменихме с фиатска
Коментар
-
Ето в това което съм посочил с червената срелка, е разпределителя за хидравличната течност. Той определя от коя страна на буталото в рейката да се подаде налягане, според това на къде въртиш волана. Вероятно там има някакъв проблем, щом с две различни помпи дава един и същи дефект.Прикачени файловеОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
chaveto написа:А като начало според мен трябва да провериш дали има налягане тази помпа.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар