Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат стило спира на средата на улицата...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiselo написа:
    А по темата...колегата да си провери тоците....дори и да ти свети лампата за релето или свещите колата трябва да пали...лампата за маслото ще светне и ако дълго държиш мотора да върти на стартер...има ли от някъде следи да е текла нафтица??
    Двигателя му е мит в автокъщата , сложил е аку - 62 ампера който според мен не е проблем сега за лятото, все пак му казах да го свали и да го зареди , също да почисти всички букси и релета в коша с контактен спрей. Нищо чудно релето да прави мизерий,както каза kiselo, иначе колата пали от четвърт.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

dubi95 написа:
      Провери за късо съединения на маса.Провери електрическата част.Късото съединение ще го познаеш по стопени бобини на двигателя. 1 съвет от мене, продавай бързичко stilo-то и си купи киа рио или ланчия лубра. Стилото е доста ненадеждна кола,ама много!
      Колега по-полека с изказванията.Ти ще кажеш още малко че всички коли едва ли не нямат проблеми.Ами такива като нас които си карат Стилото и са си доволни.Е вярно е че Стилото не е най-сполучливата кола на Фиат,но не значи че е за изхвърляне.
      STILO-2003-115 HP-JTD Power
      Преди ФИАТ БРАВА TD 75-98г.

Коментар

cs_aleksandar написа:
        kiselo написа:
        А по темата...колегата да си провери тоците....дори и да ти свети лампата за релето или свещите колата трябва да пали...лампата за маслото ще светне и ако дълго държиш мотора да върти на стартер...има ли от някъде следи да е текла нафтица??
        Двигателя му е мит в автокъщата , сложил е аку - 62 ампера който според мен не е проблем сега за лятото, все пак му казах да го свали и да го зареди , също да почисти всички букси и релета в коша с контактен спрей. Нищо чудно релето да прави мизерий,както каза kiselo, иначе колата пали от четвърт.
        Сега последно пали или не пали колата или гасне!?
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Сега последно незнам и аз съмият какво става вчера както карах пак угасна и не запали 3 часа по късно запали тръгнах от дружда към младост да се прибирам и на фесто пак угасна и после след работа ще се пробвам да я закарам при Дани да я погледне
          FIAT STILO 1.9 JTD 115hp
          FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
          FIAT MAREA 1.6 16V 103hp

Коментар

Я си почисти и стегни масата но мотора.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Абе тая кола има ли датчик на коляновия вал? Не, че нещо, но в тия жеги не я виждам да изстива толкова бързо и лесно, поне моята не го прави.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Гледай оборотомера дали се повдига като не иска да запали.

Коментар

Сега ходих при Дани и каза че е обеден че е датчика на кол.вал
                  FIAT STILO 1.9 JTD 115hp
                  FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
                  FIAT MAREA 1.6 16V 103hp

Коментар

Dhansol написа:
                    Сега ходих при Дани и каза че е обеден че е датчика на кол.вал
                    Пак добре че е малкото зло вземи си фасет или ЕРА около 55 лв
                    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                    .

Коментар

напротив-взами си БОШ за 63лв клиентска цена на еврото и мирясвай

Коментар

Ще питам Дани дали мога аз да си взема че той нещо ми говореше че горе долу излизал към 90 лв.
                        FIAT STILO 1.9 JTD 115hp
                        FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
                        FIAT MAREA 1.6 16V 103hp

Коментар

И сега да уточня малко нещата , защото със сигурност и други колеги имат такъв проблем , а за отстраняването им се говори за добри суми , които трябва да се инвестират , а резултата едва ли ще е положителен. Въпросното Стило е на моя син, и аз поех нещата за отстраняване на проблема . При диагностиката излизаха редица пре - скъпи компоненти за смяна ,но въпреки че почти се бях навил да инвестирам средства реших да направя едно , малко налудничаво изпитание . Качих се на колата и тръгнах на по - дълъг път естествено , през деня . През цялото време София - Карлово никакви проблеми , с изключение че беше малко мудна в определени моменти.На другия ден смених въздушния филтър и реших да закача пластмасовите капаци на акумулатора , може би за голям късмет бях запалил колата да работи .При допирането та капака и колата угасна и се започна едно търсене на причината , като разклатя кабелите - пали , като ги мръдна леко и угасва ,Полека стигнах до проблема , но за по - голяма сигурност се обадих на познато момче да дойде и да направи тест.Аз естествено не му казах до къде съм стигнал.Само след минути момчето ми показа къде е проблема , главното реле . Не знам каква програма използва но за секунди на екрана се появи въпросната кутия с релетата , а самото реле беше оградено в червено . Не съм сигурен точно колко хубаво реле ми дадоха в магазина за 6 лв. но резултата е налице , колата започна да върви по друг начин и не изгасва.Сега ще го помоля да направи още една диагностика за по сигурно.
                          FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
                          FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
                          FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
                          HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

Working...
                          X