Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Автомобила няма мощност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Автомобила няма мощност

Здравейте.След претърпян инцидент колата изгуби мощност.Набираше си но много бавно.Така на 1-ва, 2-ра, 3-та скорост.Наклоните можеха да се изкачват само на първа и втора.След преглед се оказа счупена кутия на въздушния филтър и проблемни двата маркуча от снимката.Смених кутията. Шлаухката, оградена в червено, е от клапана на турбото.След като оправих клапана след 2000 оборота колата набира нормално, дори малко по-добре, отколкото преди това.Проблема е,че до 2000 оборота колата набира много бавно- и на 1-ва, 2-ра скорост.Не можах да открия къде се свързва маркуча ограден в жълто и за какво служи.Отвътре е омаслен и мисля, че е нещо за турбото. Разскачал съм го от една пластмасова тръба, когато сменям въздушния филтър.Дали влияе на мудността на колата и къде да го свържа.Благодаря.
    Прикачени файлове
    STILO MULTIWAGON 115 2003

няма снимка, броо Yellow_Flash_Colorz_PDT_17едитвече има
    Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Ето снимка.

Коментар

малиии...излежда това ти е въздуховод и трябва да е закачен към кутията на въздушния филтър.. само така ми изглежда - не я карай така колата намери някой, който може да ти помогне ако я караш така и това е всмукателен въздуховод може да съкратиш живота на мотора драстично
        Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

Не е от кутията със сигурност.Омаслен е от вътре, пък и няма "свободен" отвор на кутията.Ако е възможно някой колега да погледне на неговата кола къде отива този маркуч.

Коментар

Намерих това http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=79494 Мисля, че е по моята тема.Не разбрах само опасно ли е да се кара така известно време.

Коментар

колега за каква кола става въпрос?Маркуча няма как да няма къде да се сложи.Щом е омаслен да нее за картерна вентилация или въздуховод . Даи по ясна снимка и инфо за колата?

Коментар

но ми се струва,че трябва да е на интеркулера

Коментар

Колата е стило 115 мултивагон 2003г., а от линка по-горе мисля че трябва да има някаква кутия под кутията на въздушния филтър и там да влиза маркуча.Дали е така?

Коментар

ами огледаи добре ако трябва свали кутията на филтара и провери.Успех!

Коментар

кутията на филтъра служи да не влизат боклуци и на практика не влияе на вървежаако е маркуча на кулера - голям вятър ще има в тоя маркучкакъв е инцидента, след който колата умря ?

Коментар

Проблема е решен.Маркуча заграден в жълто е за отвежда не на картерните газове и влиза в кутия, намираща се под кутията на въздушния филтър.Захваща се за нея със скоба за да поема само необходимото количество въздух.В моя случай има свободен достъп на неограничено количество въздух.Временно го запуших докато намеря кутия и колата набира и върви нормално.Забелязвам обаче, че педала на спирачките по-бързо се втърдява, когато колата е в покоай.Благодаря на отзовалите се.

Коментар

Working...
                        X