Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пунто 1,3 МЖТД Гасне

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пунто 1,3 МЖТД Гасне

Здравейте колеги проблема е следния пада налягането на горивото както си карам и колата гасне. След това пълни на ново системата давам 3 4 пъти на контакт и доста въртене пали. Преди това капеше нафта от горивния филтър о пръстенчетата смених ги и се оправи. Минах 1000 км. и отново почна да гасне но сега не капе нафта. Не знам дали има значение нещо че сега е с по малко нафта .Ако имате някаква идея какво може да е ще съм благодарен.

като за начало читава диагностика

Коментар

Re: Пунто 1,3 МЖТД Гасне

SKYLINE87 написа:
      Здравейте колеги проблема е следния пада налягането на горивото както си карам и колата гасне. След това пълни на ново системата давам 3 4 пъти на контакт и доста въртене пали. Преди това капеше нафта от горивния филтър о пръстенчетата смених ги и се оправи. Минах 1000 км. и отново почна да гасне но сега не капе нафта. Не знам дали има значение нещо че сега е с по малко нафта .Ако имате някаква идея какво може да е ще съм благодарен.
      Ти като го оставяш почти без нафта нали знаеш, че можеш да си развалиш горивната помпа, защото тя се охлажда от обливащото я гориво Провери нейния дебит към инжекторите, когато така почне да ти прави магарии.Другия вариант, с който се сблъсках днес обаче при ауди а3 1.9тди днеска, кара си човека аудито изведнъж бял дим и колата гасне и не пали по никакъв повод.Докарва я в сервиза гледаме центровка тоя мотор няма почваме да я гласим, правим я пали ама мотора тресе яко та се къса чак. Сваляме ремък, ролки, тампона на мотора, че той пречеше за ролките и с ужас установяваме, че тампона е монтиран ама не са затегнати болтовете и му прескочил ремъка. Ако си технически грамотен, вдигни предницата на колата поразкости малко и виж дали всички белези на центровката ти пасват, ако всичко е наред, виж помпата, ако не е помпата, виж да не ти губи компресия през някоя от подгревните свещи или през някой инжектор(в което се съмнявам). Просто почвай наред всичко по горивна и запалителна система да изследваш и ще стигнеш до проблема И както е казал колегата ivel мини го на диагностика Горивен филтър сменял ли си някога ?
      Fiat Punto MK2 1.9JTD ELX

Коментар

Не съм го оставил без гориво имаше около 15 литра . Сложих още 10 и се оправи поне за сега.

Коментар

трябва да се проследи на диагностика какво сее случва в рейла,колко е налягането,на колко процента ти работи регулатора,помпата в резервоара също да се замери и ще стигнеш до истината

Коментар

Има подобна тема. Прочети я хубаво цялата.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=102811
            Fiat - Stilo 1.9 JTD

Коментар

същия проблем с 1,9 д и 1,9 жтд

един от датчиците на коляновия вал или разпределителния май беше ,това е като консумативнови около 60 лв .

Коментар

Working...
              X