Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с играещи обороти Fiat Croma 194 1.9mjet 16v 150

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с играещи обороти Fiat Croma 194 1.9mjet 16v 150

Привет колеги, изпитвам сериозни затруднения при отстраняването на проблема от заглавието.Вече минах през два сервиза (единия форумен) и редица диагностики, но проблема си остава Проблема се изразява в падане на оборотите и загасване на двигателя при движение или на място от време на време.Диагностиката показва следното: (след изтриване на грешките)P0504 - Ключ за спирачката - сегашноP0101 - Сигнал за измерване на въздушния поток - сегашноP0111 - Сигнал от сензора за температурата на всмуквания въздух - сегашно(преди изтриване на грешките)P2085 - Температура за изходните газове пред катализатор филтър за частици (CPF) - прекъсваP0335 - Сензор за оборотите на двигателя - прекъсваP0504 - Ключ за спирачката - сегашноP0101 - Сигнал за измерване на въздушния поток - сегашноP0111 - Сигнал от сензора за температурата на всмуквания въздух - сегашноКлиматик - B1906 - Сензор за замърсяване - сегашноP1722 - Сигнал за скоростта на двигателя - прекъсваP0813 - Непознат код за грешка*** на таблото не светят никакви предупредителни лампи към момента ***Объркването за мен, дойде от факта, че не ми беше предложен вариант за оправяне на проблема.Още повече, не съм сигурен, дали самата диагностика е направена с подходящата апаратура,тъй като не съм запознат в детайли с марката, колата я купих преди 2 седмици за жена ми,и дори в понеделник изпускам срока за пререгистрация, така че моля помагайте със съвет, къдеда я закарам за да се реши този досаден проблем.Колата е поддържана до момента в Александър Ауто Пловдив ако има значение.Благодаря за вниманието.

Във втория тест има засечена грешка със сигнала от датчика на коляновия вал!От него със сигурност може да огасне колата.Не си споделил никакви живи данни и за това се въздържам от други предположения.От потока на въздуха и неговата температура няма да огасне нито пък от това че ключето на спирачния педал отчита нещо си!Успех!

Коментар

Причините може да са много, доколко си наясно с хардуера по двигателя, с каква диаг. апаратура разполагаш ?Щото е много по-лесно да те пратим в правилния сервиз, отколкото тепърва да се учиш.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз залагам на наводнен компютър,като знам къде седи с тази Опелска схема,ми се реве.Правил съм няколко Опела с наводнение компове.........................
        Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
        Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
        Ventura garage

Коментар

аз залагам на дебитомерP0101 - Сигнал за измерване на въздушния поток - сегашно P0111 - Сигнал от сензора за температурата на всмуквания въздух - сегашно
          Power Under Pressure

Коментар

Колеги смених дебитомера, въздушен и горивен филтри и датчик на хол. Ще покарам този уйкенд да видим ще остане ли проблема и ще пиша в темата.Забелязах и още нещо неприятно, немога да настроя часовника и датата, тези менюта не излизат.Как става точно това нещо, ако някой знае нека да сподели, колата е с навигация.

Коментар

g_georgiev написа:
              Забелязах и още нещо неприятно, немога да настроя часовника и датата, тези менюта не излизат.Как става точно това нещо, ако някой знае нека да сподели, колата е с навигация.
              1. Влизаш в менюто TRIP (от бутона на радиото със същия надпис, или от бутона на волана)2. Натискаш някой от бутоните под надписа MY CAR:3. В появилото се меню натискаш някой от бутоните под надписа DATE & TIME:4. Вече си в менюто за сверяване на датата и часа. Сверяваш и потвърждаваш. Честито!:

Коментар

Благодарение на старанието и помощта на колегата "Immortal" вече се оправих и с този проблем.

Коментар

Колеги, лоши новини. Колата днес пак изгасна като завивах в една уличка. 5 дни не беше гаснала.Впоследствие запали от втория път като след това изгасна на няколко пъти в същата уличка.След 5тото стартиране вече не угасна. Светна една лампа на таблото:Вече започвам да се изчерпвам на идеи, акумулатора също е нов на няколко дни. Имам чувството, че след всяко угасване светва различна лампа,и започвам да се доближавам до предположението на колегата "Mury" по нагоре за наводенен комп или пък проблем с дизеловото гориво.Напълних след проблемите догоре maxxmotion дизел и ще пиша ако има промяна.

Коментар

Абе де ги качвате тез снимки в разни идиотски сайтове?!?Няма ли за вас Пикаса?Снимката я няма там дето се предполага че е!

Коментар

Тази лампа не е ли за имобилайзера?

Коментар

Йеп !Ама е запален мотора, значиииии на Мъри предположението ми е най-логично
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Не е само за имобилайзера,а за цялата защитна система на колата,тя включа много неща,включително и машинките по педалите.Колата вече е при мен,ще има инфо тези дни..................
                          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                          Ventura garage

Коментар

Ааа убу, послушал ме е колегата
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колеги помагайте! От 4 дни имам същия проблем на стило 1.9 жтд 115к.с.- при ниски обороти гасне, а от вчера турбото не се включва и колата няма мощност. Днес я закарах на диагностика и ми казаха, че излиза грешка за въздушния поток, като ми казаха, че може да е от дебитомер. Дайте съвет какво да правя

Коментар

Working...
                              X